ZF Transilvania

Familia Mureşan din Gherla a ajuns la afaceri de peste 45 mil. lei cu producătorul de mezeluri Mariflor

Familia Mureşan din Gherla a ajuns la afaceri de peste...

Autor: Laurentiu Cotu

19.05.2022, 19:15 155

Producătorul de mezeluri Mariflor Prodcom din Gherla, judeţul Cluj, controlat de familia Mureşan, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 45,1 mil. lei (9,2 mil. euro), în creştere cu 12,6% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 40,1 mil. lei (8,3 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Mariflor Prodcom a realizat anul trecut un profit net de peste 4,4 mil. lei (902.000 de euro), mai mult cu 72% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF pe baza datelor publice. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 160 de angajaţi.

Compania Mariflor Prodcom deţine o reţea de 25 de magazine în judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, cele mai multe unităţi fiind deschise în municipiul Cluj-Napoca, potrivit site-ului companiei. Desfacerea produselor Mariflor Prodcom se face atât prin intermediu magazinelor proprii, cât şi prin unităţile comerciale partenere din Bucureşti, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sălaj, Maramureş, Bihor şi Satu Mare, conform datelor de pe site-ul Mariflor. Compania colaborează şi cu lanţurile de magazine Auchan şi Mega Image.

Familia Mureşan a lansat la finalul anului 2017 un nou concept pentru magazinele Mariflor, integrând în cadrul unităţilor şi o zonă de bistro, cu mâncare gătită şi locuri de servire a mesei. Compania produce şi comercializează peste 100 de sortimente de produse, printre care diverse specialităţi presate (bacon, muşchi ţigănesc, muşchi file, ciolan nemţesc, pastramă de porc, kaiser), produse tradiţionale (slănină afumată, cârnaţi de casă, jambon, şunculiţă afumată), rulade, şuncă, salamuri, pastramă de pui sau tobă de curcan.  

Producătorul clujean de mezeluri vinde şi la export, produsele Mariflor ajungând pe pieţele din Anglia, Franţa, Germania, Italia, Spania, Belgia, Cipru şi Austria, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Mariflor Prodcom şi-a început activitatea în anul 1994, cu principal domeniu de activitate producţia şi conservarea cărnii, fiind controlată de antreprenorii Augustin şi Ana Mureşan din Gherla, judeţul Cluj.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO