ZF Transilvania

Investiţie de 13,8 mil. euro pentru modernizarea unui parc de 7,8 hectare din Oradea

Investiţie de 13,8 mil. euro pentru modernizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

29.06.2023, 17:19 2130

Primăria Oradea a demarat un proiect de investiţii de aproximativ 68,6 mil. lei (13,8 mil. euro), TVA inclus, pentru modernizarea parcului 1 Decembrie, din zona centrală a oraşului, cu o suprafaţă totală de 7,8 hectare. Fondul vegetal existent se va completa cu 183 de arbori, se vor planta aproximativ 300 de arbuşti ornamentali şi se va amenaja o suprafaţă de 2.500 mp cu amestecuri de plante perene. Durata estimată de realizare a acestui proiect este de 16 luni, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’Momentan se lucrează la partea de proiectare, estimăm că la finalul lunii septembrie să avem proiectul tehnic gata şi tot în toamnă să demarăm procedura de licitaţie pentru execuţia parcului, iar în primăvara anului viitor să demarăm lucrările de execuţie a modernizării parcului 1 Decembrie’’, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Parcul va fi dotat cu un loc nou de joacă pentru copii, prevăzut cu fântână din pardoseală, iar un alt punct de atracţie îl va reprezenta amfiteatrul vegetal din tisa, care va putea fi utilizat de elevi şi profesori pentru activităţi educative în aer liber. Fântâna arteziană existentă va fi transformată şi ea, devenind fântână muzicală cu jocuri şi lumini. Modernizarea parcului mai presupune şi înlocuirea mobilierului urban, introducerea unui sistem nou de irigaţie, înlocuirea sistemului de iluminat cu unul nou (corpuri de iluminat cu LED), precum şi trei grupuri sanitare cu auto-spălare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO