ZF Transilvania

Investiţie de 650 mil. lei pentru extinderea cu 147 km a reţelei de alimentare cu apă din judeţul Iaşi

Investiţie de 650 mil. lei pentru extinderea cu 147 km a...

Autor: Laurentiu Cotu

13.11.2023, 17:18 91

Consiliul Judeţean Iaşi a accesat un proiect de 650 mil. lei (130,8 mil. euro), finanţat prin Programul Naţional de Investiţii ’’Anghel Saligny’’, pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă cu 147,2 km în nouă localităţi, iar 125,8 km va fi lungimea totală a reţelelor de canalizare nou înfiinţate în şase comune.

’’În judeţul Iaşi accesul la apă potabilă sigură şi la servicii de canalizare nu va mai reprezenta o problemă pentru cetăţeni, în acest moment peste 80% dintre contractele programului de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată fiind în derulare.’’, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Totodată, CJ Iaşi implementetează în prezent un proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată de 600 mil. lei, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM). Odată finalizat acest proiect, peste 200.000 de locuitori din judeţul Iaşi vor beneficia de servicii de alimentare cu apă potabilă, iar alţi 80.000 de ieşeni de servicii de colectare şi epurare a apelor uzate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO