ZF Transilvania

Peste 85% din investiţia de 80 mil. euro pentru construirea noului terminal de pasageri al aeroportului din Iaşi a fost finalizată

Peste 85% din investiţia de 80 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

07.12.2023, 17:14 151

Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat că progresul fizic al lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Internaţional Iaşi, o investiţie de 80 mil. euro, este în prezent de peste 85%, urmând ca în cel mai scurt timp proiectul să fie finalizat. Noul terminal este ridicat pe o suprafaţă construită de 10.416 mp şi una desfăşurată de 31.210 mp şi va avea o capacitate de procesare de 3,5 milioane pasageri/an. Investiţia presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces şi a actualei parcări de autoturisme.

’’Este cea mai mare investiţie din istoria Iaşi Airport, în valoare totală de 80 de milioane de euro, proiectul T4 incluzând şi o parcare extins de 600 de locuri, un parc fotovoltaic pe 1 hectar şi noi căi de acces în incinta aeroportului. Vom diversifica şi creşte numărul curselor de pe aeroportul Iaşi, vom crea noi oportunităţi de business şi cooperare între comunitatea noastră şi Europa şi, desigur, vom îmbunătăţi experienţa de călătorie a pasagerilor care aleg să zboare de la Iaşi. În prezent, pe şantierul de la T4 sunt mobilizaţi 550 de muncitori, care lucrează la finisajele interioare ale clădirii.’’, a spus Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Lucrările la noul terminal al aeroportului din Iaşi sunt executate de compania austriacă Stabag.

Peste 2 milioane de pasageri au fost înregistraţi pe aeroportul din Iaşi de la începutul acestui an Aeroportul Internaţional Iaşi ocupă al treilea loc în clasamentul celor mai mari aeroporturi din ţară după numărul de pasageri înregistraţi în primele şase luni din acest an, conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO