ZF Transilvania

Primăria Oradea a câştigat un proiect european de 15 mil. euro pentru dotarea şcolilor din subordine cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale

Primăria Oradea a câştigat un proiect european de 15...

Autor: Laurentiu Cotu

27.07.2023, 17:19 77

Primăria Oradea a accesat un proiect european de 63,2 mil. lei (15 mil. euro), fără TVA, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezillienţă (PNRR) - Componenta C15: Educaţie, ce prevede dotarea a 43 de şcoli, licee şi grădiniţe, precum şi a Palatului Copiilor, cu echipamente IT şi mobilier.

Prin proiect vor fi dotate 1.275 de săli de clasă şi de grupă cu mobilier şi materiale didactice (bănci, scaune, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi, dulapuri pentru materiale didactice), iar 1.322 de săli de clasă şi de grupă vor avea table interactive, laptopuri sau sisteme all-in-one pentru cadrele didactice, sisteme de sunet, camere videoconferinţă, imprimante, scannere documente, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

Până în acest moment, municipiul Oradea a derulat, prin fonduri europene, 12 proiecte de reabilitare de licee, şcoli şi grădiniţe, 2 proiecte de construire a unor grădiniţe şi un proiect pentru construirea campusului şcolar de la Colegiul Economic Partenie Cosma. Totodată, prin PNRR au fost semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea a 27 de unităţi de învăţământ. Astfel, primăria Oradea a finalizat sau derulează peste 40 de proiecte din fonduri europene în domeniul educaţiei, în valoare de peste 80 mil. euro.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO