ZF Transilvania

Proiect de 18,5 mil. euro pentru realizarea unui centru cultural multifuncţional la Oradea

Proiect de 18,5 mil. euro pentru realizarea unui centru...

Autor: Laurentiu Cotu

14.02.2023, 18:14 307

Consiliul Judeţean Bihor a lansat procedura de licitaţie pentru execuţia lucrărilor la centrul cultural multifuncţional care va fi construit în zona centrală a municipiul Oradea, valoarea totală estimată a investiţiei fiind de aproape 91,5 mil. lei (18,5 mil. euro), fără TVA. Durata contractului pentru execuţia lucrărilor va fi de 32 de luni, potrivit unui comunicat de presă al CJ Bihor. Proiectul va fi finanţat cu fonduri europene, prin programul transfrontalier România-Ungaria, iar pentru dotarea cu echipamente specifice activităţilor culturale şi pentru amenajarea spaţiilor verzi din jurul clădirii, vor fi găsite alte surse de finanţare, conform comunicatului Consiliului Judeţean Bihor.

Principalele spaţii ale clădirii sunt sala principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, scena, buzunarele de scenă şi spaţiile destinate artiştilor, două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere- spaţii cu suprafaţă totală de aproximativ 1.630 mp, incluzând un spaţiu situat la demisol şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural.

Suprafaţa totală a amplasamentului pe care va fi edificat centrul multifuncţional este 17.778 mp, din care clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp. Proiectul tehnic a fost realizat de compania Stefano Pozzi & Partners, în urma unui concurs de proiecte.

     

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO