ZF Transilvania

Proiect european de peste 7 mil. euro pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea Spitalului Clinic ’’Dr. C. I. Parhon’’ din Iaşi

Proiect european de peste 7 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

24.01.2024, 16:37 59

Spitalul Clinic ’’Dr. C. I. Parhon’’ din Iaşi, administrat de primăria Iaşi, a câştigat un proiect european de aproximativ 35,5 mil. lei (7,2 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea, echiparea şi dotarea integrală a etajului 1 din corpul C2 şi a unor porţiuni din parter şi etajul 3 din corpul C1, în scopul reducerii riscului de infecţii nosocomiale (intraspitaliceşti). Tot în cadrul acestui proiect laboratorul de analize de microbiologie va fi dezvoltat prin achiziţionarea de echipamente necesare identificării rapide şi precise a agenţilor infecţioşi.

La începutul acestui an, spitalul clinic din Iaşi a obţinut o altă finanţare, pentru un proiect care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea prin supraetajare (corpul C11), echiparea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic ’’Dr. C. I. Parhon’’. Acest proiect are o valoare de 20,2 mil. lei (circa 4,1 mil. euro) şi va fi realizat tot prin PNRR.

La finalul anului trecut, spitalul din Iaşi a mai câştigat un proiect european de 10,5 mil. lei (2,1 mil. euro) pentru modernizarea instalaţiilor electrice, instalaţiilor pentru fluide şi instalaţiilor pentru securitate la incendii. Valoarea totală a celor trei proiecte este de aproximativ 13,4 mil. euro, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Iaşi.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO