ZF Transilvania

Sibiul investeşte 2,9 mil. euro în reabilitarea a trei străzi şi a unui viaduct din municipiu

Autor: Laurentiu Cotu

05.04.2012, 14:41 91

Municipalitatea Sibiu a demarat un program de investiţii în valoare totală de circa 2,9 mil. euro ce prevede lucrări de reparaţii capitale pentru viaductul Gara Mică, plus străzile Reşiţa, Maşiniştilor şi Teilor.

Reparaţia viaductului Gara Mică va fi executată de asocierea dintre firmele Sinecon, Geiger Transilvania, CON-A şi Wilhelm Geiger GmbH, valoarea contractului fiind de peste 1,6 mil. euro, TVA inclus. Lucrările includ reparaţia carosabilului şi a trotuarelor, reabilitarea iluminatului public şi a scărilor pietonale. Lungime totală a viaductului este de aproape 300 de metri, iar lăţimea de aproximativ 11 metri. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni, iar termenul de garanţie de 4 ani.

Pentru pachetul de străzi Reşiţa şi Maşiniştilor, contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat cu firma Comtram, valoarea acestuia fiind de peste 830.000 de euro, TVA inclus. Lucrările prevăd reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, modernizarea carosabilului şi amenajarea zonelor verzi. Termenul de finalizare a acestei investiţii este de 8 luni, iar termenul de garanţie de 4 ani.

Reabilitarea străzii Teilor va fi realizată de consorţiul Hidroconstrucţia şi Universal Business. Lucrările prevăzute pentru această stradă includ reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, modernizarea carosabilului şi amenajarea zonelor verzi. Valoarea contractului este de peste 400.000 de euro, iar termenul de finalizare a proiectului este de 5 luni. Din anul 2008 şi până în prezent au fost reabilitate 72 de străzi, 2 pieţe şi 2 viaducturi prin fonduri din cele trei împrumuturi BERD contractate de municipalitate Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24