ZF Transilvania

Wizz Air a lansat o nouă rută, din Braşov spre Dortmund, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână

Wizz Air a lansat o nouă rută, din Braşov spre...

Autor: Laurentiu Cotu

04.09.2023, 18:37 210

Wizz Air, cel mai mare operator aerian de pe plan local, a deschis cea de-a doua rută operată de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, spre Dortmund, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, în fiecare sâmbătă şi marţi. Începând cu luna septembrie, de la Braşov se poate zbura spre următoarele 10 oraşe europene: Roma, Stuttgart, Nurnberg, Londra (Gatwick şi Luton), Madrid, Barcelona, Munchen, Bruxelles, Valencia şi Dortmund, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Braşov.

’’După ce în urmă cu o lună am început colaborarea cu Wizz Air prin deschiderea zborurilor spre şi dinspre Londra, iată că adăugăm la lista rutelor aeriene încă un oraş important la nivel european, Dortmund, o destinaţie pentru care există cerere foarte mare în rândul pasagerilor din judeţul Braşov şi din judeţele învecinate.’’, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, într-un comunicat de presă.

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav înregistrează valori de trafic în creştere de la o lună la alta. Comparativ cu luna iulie, când au fost în total 10.044 de pasageri, în august numărul a crescut la 19.105 de pasageri. Perspectivele pentru perioada imediat următoare sunt foarte bune, având în vedere că există intenţii certe privind iniţierea unor noi rute, precum Oslo, Dubai, Paris, Dublin, Tel-Aviv sau Budapesta, potrivit comunicatului de presă al Consiliului Judeţean Braşov,

Wizz Air a înregistrat anul trecut 8,5 milioane de pasageri dinspre ÅŸi înspre România, dintre care jumătate au fost transportaÅ£i din ÅŸi către BucureÅŸti. ÃŽn 2019, compania a avut 9 milioane de pasageri spre ÅŸi dinspre aeroporturile locale. Anul trecut, compania ungară a operat 189 de rute, cu 29 mai multe faţă de anul anterior. Compania a operat anul trecut din Bacău, Cluj-Napoca, Craiova, BucureÅŸti, IaÅŸi, Sibiu, Suceava ÅŸi TimiÅŸoara. Totodată, BucureÅŸtiul a devenit cea mai mare bază operaÅ£ională Wizz Air din întreaga reÅ£ea, datorită alocării celei de-a 16-a aeronave în decembrie 2022.  La începutul acestui an compania a decis să renunÅ£e la baza din Bacău ÅŸi să folosească capacitatea disponibilă către alte rute cu o cerere mai ridicată. ÃŽn prezent, Wizz Air mai operează din Bacău curse doar către Londra-Luton.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO