Ziarul de Duminică

Cartea de istorie

Cartea de istorie
23.04.2009, 17:54 26

Stelian Tanase

Anatomia mistificarii
1944-1989
Editura Humanitas
 
Editia a treia. Volumul, care apare in seria de autor Stelian Tanase, reia integral textul editiei a doua, in care autorul adaugase 200 de pagini de manuscris, rod al unor ani in plus de cercetari in arhive. E o ampla investigatie documentara si jurnalistica, o carte alcatuita din interviuri, fragmente de jurnal, documente de arhiva, piese de dosar, marturii smulse in ancheta sub tortura, scrisori, piese literare, menite ca, prin alaturare, sa compuna chipul unei epoci. Dan C. Mihailescu scria la vremea aparitiei: „Nu ma sfiesc a spune ca are o nota de pionierat; pentru prima oara dupa 1990, comunismul este analizat nu prin grila socio-politica, ci prin destine complexe, cu vinovatie difuza; nu prin poncife sau puseuri doctrinare (...), ci prin etalarea tesutului social, profund uman, care a fost deopotriva miza si esec, lasitate, prostie, amagire, demnitate, duplicitate etc.".
 
Ion Nicolae, Silviu Negut, Horia C. Matei, Caterina Radu, Ioana Vintila Radulescu, Corneliu Coterbic
Enciclopedia Australiei si Oceaniei
Editura Meronia
 
Un continent si o constelatie de peste 10.000 de insule si atoli, raspandite pe 12.000 km intre Asia si continentul american, in cel mai mare ocean, Pacificul. Enciclopedia da seama de datele esentiale: capitala, natura, populatia, economia si turismul fiecarui stat, de armata, istoria, sefii de guvern, limbile, drapelul si stema. Un volum foarte util.
 
Daniel Estulin
Clubul Bilderberg
Conducerea secreta a lumii
Editura Meditatii
 
Daniel Estulin este jurnalist de investigatii care traieste in Spania si care urmareste Clubul Bilderberg de peste 15 ani. Cartea de fata a fost un bestseller, fiind reeditata in 15 editii. Daniel Estulin ofera o expunere fascinanta a intalnirilor secrete ale celor mai puternici oameni ai lumii. Clubul Bilderberg si-a inceput activitatea in 1954, in hotelul Bilderberg din oraselul olandez Oosterbeek. Era constituit din prim-ministri europeni, presedinti americani si cei mai bogati directori executivi din lume. Anual acestia se adunau pentru a dezbate viitorul economic si politic al lumii. Presei nu i s-a ingaduit niciodata sa participe si nici discutiile sau concluziile Clubului n-au fost facute publice. Estulin a reusit sa afle ce se discuta in spatele usilor deschise. Traducere de Mihai-Dan Pavelescu.
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO