Ziarul de Duminică

CARTEA DE LITERATURA/ Un om va dezvalui cea mai mare conspiratie a lumii

CARTEA DE LITERATURA/ Un om va dezvalui cea mai mare conspiratie a lumii
25.03.2010, 13:50 51
DoinaRusti
Camasa in carouri sialte 10 intamplari din Bucuresti
Editura Polirom
"Mai multe povesti de dragosteale unor tineri din zilele noastre migreaza, printr-un ingeniosprocedeu fantastic, intr-alta poveste de dragoste, de demult; ocamasa in carouri, un papagal ucigas, un caine zapacit, melodiaunui sambuc nevazut din cartierul Andronache, un film, un mecanismelectronic introdus in ceasul de la Universitate s.a devin pretextepentru o serie de spectaculoase calatorii in timp... Legate intreele prin diferite link-uri in jurul figurii lui Iane, un farmacistnarcoman din strada Batiste, cele 11 povestiri fac naveta intremisterele Bucurestiului contemporan si cele ale orasului din veaculal XVIII-lea. O carte fermecatoare si captivanta."(PaulCernat)
DoruStoica
Intrebariere
Editura MillenniumPress
Noua nuvele sau scurtepovestiri, admirabil scrise, care dezvaluie un talent cu totuliesit din comun, cel putin egal cu al prozatorilor intens promovatide mari edituri. Despre Doru Stoica in schimb au auzit, daca auauzit, foarte putini. S-a nascut in 1971, lucreaza la un institutde proiectari din domeniul petrolului, n-a scris mult si a publicatfoarte putin, mai ales in antologii SF. Cele mai reusite proze dinacest volum se remarca printr-un stil aparte si sunt texte scriseaproape dintr-o rasuflare, intr-o singura fraza extrem decolorata.
RobertHarris
Marioneta
Editura Allfa
Robert Harris a absolvitCambridge University cu o diploma in literatura engleza, a lucratca reporter pentru programele "Panorama" si "Newsnight"ale BBC,inainte sa devina redactor la sectiunea politica a lui"Observer",iar apoi titular de rubrica la "Sunday Times" si "DailyTelegraph". Este autorul unor best-seller-uri precum "Vaterland"("Patria"), "Arhanghelsk", "Pompei" si "Imperium", ultimele tradusela Editura ALLFA. Câteva intrebari si mistere care fac din recentacarte a lui Robert Harris un summum de asteptari, rezolvatemagistral din punct de vedere literar. In esenta, premierulbritanic se dovedeste a fi fost spionat de agenti CIA, infiltratiunde se astepta mai putin! Romanul a fost ecranizat de RomanPolanski. Traducere de Mircea Stefancu.
Tomás EloyMartínez
Cantaretul detango
Editura Curteaveche
Traducere din limba spaniola sinote de Mihai Iacob.Un student strain soseste la Buenos Aires incautarea unui cântaret legendar, care i-a inapoiat tangouluipuritatea si desfrânarea de la inceputuri. Ceea ce gaseste e multmai valoros: un oras ce-i dezvaluie treptat secretele trecute siviitoare, cu o intensitate si o frumusete care il poarta dintr-orevelatie in alta. Povestea studentului, in cele din urma, e doarun pretext pentru aceasta calatorie printre simboluri culturale,socio-politice si istorice. Personajele sint devorate de fundalulefervescent in care se misca: Buenos Aires, o metropola a poezieisi a tragismului, este capitala unei tari alflate, la sfarsitulanului 2001, pe marginea prapastiei.
LinwoodBarclay
Nu-i timp deramas-bun
Editura Leda
Linwood Barclay este un autorcanadian de thrilleruri devenite bestselleruri internatioanle.Romanul de fata a fost deja tradus in douazeci si cinci de limbi sia fost cel mai bine vandut roman in Marea Britanie in 2008. Oadolescenta dificila se trezeste mahmura dupa o noapte de petreceresi nu-si mai gaseste familia: tatal, mama si fratele ei au disparutfara urma si fara vreun bilet de ramas-bun. Dupa douazeci si cincide ani, eroina angajeaza un detectiv particular, care apeleaza la oemisiune gen reality show. Traducere din limba engleza si note deGeorgiana Zmeu.
KathyReichs
Oraseincrucisate
Editura RAO

Va amintiti de serialul "Cititoriide oase"? Cartea de fata prezinta un caz fascinant alantropologului Temperance Brennan, eroina acelui serial.Antropologul criminalist trebuie sa rezolve un caz plin desurprize. Ea este solicitata sa interpreteze ranile unui barbatcare a fost impuscat in cap, dar, in timp ce incearca sa-si deaseama de tiparul fracturilor, un personaj necunoscut ii inmâneaza ofotografie a unui schelet, spunându-i ca aceasta contine raspunsulla intrebarea privind autorul crimei. Detectivul Andrew Ryan estesi el implicat in acest caz si, pe masura ce relatia sa cuTemperance se incinge, ei incearca impreuna sa descopere care era,in realitate, afacerea "de importuri" cu care se ocupa acest evreuortodox. Traducere din limba engleza de Manuela Bulat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO