Ziarul de Duminică

Cartea de stiinta

Cartea de stiinta
07.01.2009, 14:43 22

Gerald Massadié

Istoria generala a diavolului

Editura Humanitas

 

Exista Diavolul cu adevarat? Nu este cumva o fantasma colectiva, "tapul ispasitor" primordial, pe seama caruia sunt puse toate pasiunile si pornirile condamnabile ale omului insusi? De la zeii mitologiilor greaca si romana, trecand prin demonii arhaici ai insulelor izolate din Oceania si ajungand la Raul absolut, fabricat si modelat continuu de unele religii actuale, Gerald Messadié abordeaza antropologic, sociologic si din perspectiva istoriei mentalitatilor geneza Diavolului si acea nevoie a omului de a-si nega responsabilitatea propriilor alegeri, de a-si declina vina si, in ultima instanta, de a se lasa patruns de groaza. Fiindca, spune Messadié, "omului ii place sa-i fie frica". Traducere din franceza de Radu Todoran.

 

 

Basarab Nicolescu

Stiinta, sensul si evolutia

Eseu asupra lui Jakob Böhme

Editura Cartea romaneasca

 

Jakob Böhme era considerat de Hegel ca fiind primul filosof german. El prefigureaza interogatiile generate de fizica contemporana. Avea reputatia ca scrie intr-o maniera foarte obscura si limbajul sau poate sa deruteze si chiar sa-l irite pe un cititor modern. Cartea lui Basarab Nicolescu contribuie la dezbaterea actuala privind rolul stiintei in cultura din perspectiva unui fizician. Prefata de Antoine Faivre. Traducere din limba franceza de Aurelia Batali.

 

Sab Schönmayr

Relaxare si erotism

Calatorie pe taramul senzualitatii

Editura Trei

 

Cartea de fata se departeaza de bine-cunoscutele sfaturi de tehnici sexuale, abordand erotismul dintr-un punct de vedere al relaxarii si tandretii, inspre savoare si daruire. Relaxare si erotism in locul fitnessului de dormitor – sub toate aspectele vietii si in toate ocaziile. Aflati cat de putin efort va costa sa va transformati viata sexuala intr-una mai palpitanta, imbogatind-o cu cunostinte de Kamasutra prin intermediul deliciilor culinare, excitantului joc al imaginatiei si al jucariilor erotice aducatoare de placere. Lasati-va sedusi si purtati intr-o incursiune in noua senzualitate care va va transforma viata.Sab Schönmayr este jurnalista, specialista in wellness si prevenirea imbatranirii. Domeniile ei predilecte sunt erotismul, terapia prin culori si relaxarea in dragoste. Traducere din limba germana de Mara Wagner.

 

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO