Ziarul de Duminică

Cei liberi şi puternici/ de Stelian Ţurlea

Cei liberi şi puternici/ de Stelian Ţurlea
06.01.2011, 23:38 28
Teodor Baconschi
Creştinism şi democraţie
Editura Curtea veche
Cum poate arăta o cultură politică de inspiraţiecreştin-democrată? - aceasta este întrebarea la care încearcă sărăspundă cea mai recentă carte a lui Teodor Baconschi, careconsideră că trebuie să recuperăm valorile care au construit Europaunită şi care i-au dar României moderne repere istorice destabilitate. "Există în România nenumăraţi oameni oneşti şicompetenţi, ale căror conştiinţe şi voturi nu pot fi cumpărate.Există în România întreprinzători care nu şi-au făcut averea prinafaceri dubioase. Există în România universitari, medici,cercetători cu studii strălucite. Există în România artişti deexcepţie, scriitori de anvergură, sportivi de elită. Există înRomânia o clasă de mijloc formată din cetăţeni care au călătorit,au văzut şi au înţeles că se poate trăi şi altfel. Există înRomânia oameni cinstiţi, tineri şi bătrâni, la sat şi la oraş,bogaţi şi săraci, cu credinţă în Dumnezeu şi dornici să trăiască înarmonie cu semenii lor. De cele mai multe ori, vocea lor nu seaude. Ei sunt cei liberi şi puternici. Ei sunt forţa vie a naţiuniinoastre şi, totodată, adevărata majoritate." Volumul reuneşte texteinedite sau publciate în presa ultimilor doi ani.
Teodor Baconschi este diplomat, om politic şi eseist. S-anăscut la 14 februarie 1963, la Bucureşti, ca fiu al scriitoruluiA.E. Baconsky.
A fost ambasador pe lângă Sfântul Scaun (1997-2001), în Portugalia(2002-2005) şi Franţa (2007-2009), precum şi director general(2001-2002) şi secretar de stat (2005-2006) în MinisterulAfacerilor Externe. Între lunile octombrie 2006 şi august 2007, afost consilier prezidenţial. Din decembrie 2009, este MinistrulAfacerilor Externe. În luna iunie 2010, a înfiinţat FundaţiaCreştin-Democrată, al cărei preşedinte-fondator este.
CristinaMartin
Clubul Bildenberg
Stăpânii lumii
Editura Litera
"În aceste pagini vi se va relevă existenţa unei instituţiiobscure, alcăturiă din cei mai siniştri oameni ai momentului, ca,bunăoară, Henry Kissinger, care consideră că apărarea drepturiloromului înseamnă sentimentalism pur şi acesta trebuie anulat. Pelîngă faptul că este considerat unul dintre cei mai perstigioşianalişti de politică externă din lume, lui Kissinger i s-a acordatîn 1973 Premiul Nobel pentru Pace, cu toate că este autorul unuiraport secret în care planfică reducerea drastică a populaţiei,folosirea resurselor strategice şi producerea de alimente ca armăde control social. Propunerile sale sunt încă în vigoare."
Clubul Bilderberg este prima carte scrisă despregrupul care domină lumea şi contolează viaţa tuturor. Esterezultatul unor investigaţii extrem de riscante, care dezvăluieadevăratele nume şi intenţii ale membrilor săi. Încă de la inceptulanilor 50 ai secolului XX, au început să aibă loc anual reuniuniinternaţionale secrete în ţările din Europa, din Statele Unite aleAmericii şi din Canada, la care participau cele mai influentepersoane din lume, politicieni, repezentanţi ai Caselor regale,oameni de afaceri, jurnalişti. Fondatorii şi principalii arhitecţiai Grupului Bilderberg sunt David Rockefeller şi HenryKissinger.

Cristina Martin, autoare specializată în jurnalism politic şisocial, este prima care a îndrăznit să vorbească despre unul dintrecele mai controversate subiecte ale istoriei noastre recente. Eamărturiseşte: "Când am auzit prima dată despre clubul Bilderbergm-au trecut fiorii. Totul părea mai degrabă ficţiune decâtrealitate. Am contactat imediat un cercetător despre care ştiam căîl urmăreşte de câţiva ani şi al cărui nume nu îl voi dezvăluipentru a-i proteja viaţa. El mi-a spus că Bilderberg este ca BigBrother Ochiul care vede şi controlează totul! Şi n-o fac pentrubani, ei sunt deja foarte bogaţi. Adevăratul lor obiectiv esteputerea absolută, forţa de a transforma oamenii în sclavi. Putereaeste ceea ce îi uneşte şi îi determină să acţioneze."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO