Ziarul de Duminică

Draculatura clujeană şi povestea unei stagiuni/ de Radu Constantinescu

Draculatura clujeană şi povestea unei stagiuni/ de Radu Constantinescu

Autor: Radu Constantinescu

16.09.2011, 00:00 47

Teatrul Maghiar de Stat Cluj îşi inaugurează stagiunea teatrală sub semnul lui…Dracula. Dar înainte de a vorbi despre eroul nostru naţional, să dăm cuvântul directorului colectivului artistic clujean, regizorul Tompa Gabor, căruia i-am solicitat un mic remember al itinerariului artistic 2010-2011, când au fost atinse mai multe recorduri.

- Am avut 11 premiere şi am jucat 6 spectacole din stagiunile anterioare. Numărul spectatorilor a crescut datorită (între altele) şi Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe, organizat toamna trecută la Cluj. Compania a participat la mai multe turnee şi festivaluri, dintre care reţin spectacolele din Coreea şi participarea la festivalul din Avignon. În Coreea, aproape 5.000 de spectatori au urmărit piesa Richard III, încasările fiind de aproape 200.000 de dolari, mai mult decât planul nostru de venituri pe întreaga stagiune. La Avignon s-a jucat spectacolul Ruins True, coproducţie a Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi Sushi Center for the Urban Arts San Diego, în regia subsemnatului. De altfel, Ruins True a fost primul spectacol de dans contemporan jucat vreodată la Théâtre des Halles.

- Ce va fi în stagiunea care începe în această săptămână ?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO