Ziarul de Duminică

Florin Grigoraş: „Noi introducem în România o metodă coerentă de tip e-Learning în învăţământul superior de Design”

Florin Grigoraş: „Noi introducem în România o metodă coerentă de tip e-Learning în învăţământul superior de Design”/ de Luminiţa Batali

Autor: Luminita Batali

25.05.2012, 00:06 488

- Domnule Florin Grigoraş, aţi putea să ne relataţi câteva momente interesante din saga acestui proiect, poate începând de la felul cum a apărut ideea? Cum s-a conturat contextul în care a devenit viabil? Dacă nu mă înşel, proiectul a debutat pe baza experienţei acumulate într-un altul, desfăşurat pe plan european.

- Într-adevăr, Doamna Conf. univ. Dr. Ligia Magda Sficlea şi cu mine am reprezentat Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi într-un Proiect Pilot finanţat prin Programul european "Leonardo Da Vinci", având parteneri din cinci ţări (Ecole d'art de la communauté d'agglomeration de Bayonne, Anglet, Biarritz, Franţa; Agence Pays Basque des Nouvelles Technologies d'Information et Communication (aNTIC), Franţa; Arteleku, Spania; Consorzio Grafico Editoriale Molisano (CO.GEM), Italia; Escola Tecnica d'Imagem e Comunicacao (ETIC), Portugalia; Linkopings Universitet, Suedia). Proiectul avea o tematică apropiată, dar în acelaşi timp, mai restrânsă, iar succesul său ne-a dat încredere să abordăm un Proiect mai amplu, mai complex şi având un impact mult mai semnificativ asupra dezvoltării Programului de studiu de la Specializările "Design" ale celor două Universităţi care sunt acum partenere. Pregătirea aplicaţiei pentru Proiect a constat în discuţii detaliate între viitorii parteneri, în vederea conceperii unei strategii şi a unor mecanisme de adaptare a Programului de studiu la cerinţele pieţei muncii, aflată, după cum ştim, în permanentă evoluţie, precum şi prin corelarea cu standardele recunoscute care definesc profilul profesionistului din domeniu.

- Ce vă propuneţi să realizaţi prin Proiectul "Colaboris" ?

- Obiectivul general este acela de a construi o ofertă educaţională de înalt nivel calitativ în domeniul învăţământului superior de Design pentru regiunile în care funcţionează cele două Universităţi, prin mai buna corelare a Programului de studiu cu cerinţele în continuă schimbare ale pieţei muncii şi implementarea unor soluţii software în activităţile de predare şi invăţare. Noi realizăm pentru prima dată în România introducerea unei metode coerente de tip e-Learning în învăţământul superior de Design, simultan cu restructurarea Programului de studiu pe baza consultării pieţei muncii şi a normativelor profesionale aflate în uz pe plan naţional şi internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO