Ziarul de Duminică

O întâlnire de neuitat cu Matei Varga

O întâlnire de neuitat cu Matei Varga
28.07.2010, 14:38 31

Pianistul Matei Varga va susţine un recital în cadrul ediţieijubiliare a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto"Hariclea Darclée". Varga va interpreta integrala celor 24 de"Preludii" de Chopin, concertul urmând să aibă loc loc duminică, 1august, de la orele 18.00.
Recitalul de la Brăila reprezintă debutul unei bogate serii deconcerte pe care Matei Varga le va susţine în acest sezon înRomânia. În luna noiembrie, pianistul va interpreta Concertulpentru pian în Mi minor de Chopin împreună cu Orchestra NaţionalăRadio, va susţine un recital care îi celebrează pe Schumann şiChopin la Sala Radio şi un altul pentru două piane împreună cumuzicianul sud-african Ben Schoeman la Ateneul Român, într-uneveniment prezentat de Institutul Cultural Român.

În plus, sezonul 2010-2011 va marca şi lansarea albumului cumuzică de pian de George Enescu înregistrat de Matei Varga laprestigioasa casă de discuri Naxos.
Stabilit la New York, Varga este recunoscut în prezent drept unuldintre cei mai importanţi tineri pianişti originari din România,talentul său fiind apreciat atât în SUA, cât şi în Europa. Debutullui la Zankel Hall din cadrul faimoasei Carnegie Hall, în octombrie2008, a fost descris de către New York Concert Review drept unul"desăvârşit, cu o dinamică formidabilă, dovedind o inteligenţăexcepţională" (Rorianne Schrade), în timp ce interpretareaFanteziei op. 17 de Schumann la Berlin Konzerthaus în august 2009 afost considerată "magică" (Wolfgang Schrieber - SüddeutscheZeitung).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO