Ziarul de Duminică

Români contemporani pe Strada Ficţiunii/ de Ziarul de duminică

Români contemporani pe Strada Ficţiunii/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

28.02.2013, 23:58 98

Dan Bălănescu

Smintiţii

Editura Allfa

Colecţia "Strada Ficţiunii", Contemporan. "Agentul de pază Benone vrea să râdă din toată inima. Avocatul Cristos caută să devină celebru în urma unui caz de terorism. Comicul Regina caută numărul vieţii lui, iar ambasadorul Puntelată îşi doreşte o viaţă simplă, departe de solicitanta lume a diplomaţiei. Ce au în comun aceste personaje? Nevoia de a trăi altfel, apăsarea unei lumi absurde şi, în cele din urmă, un nemilos destin comun. Drumurile celor patru eroi se vor întretăia spectaculos, iar viaţa fiecăruia se va schimba radical atunci când vor evada din această lume pentru a trece în alta, în care vor deveni buni prieteni şi, într-un mod cât se poate de ciudat, fiecare îşi va împlini visul."

Dan Bălănescu s-a născut la Piteşti, pe 14 martie 1974. După o copilărie fericită şi liberă, a intrat în vârtejul vieţii, urmând şcoli, licee şi facultăţi, deznodământul fiind o specializare în relaţii economice internaţionale şi un mare semn de întrebare în legătură cu ce avea să facă în viitor. Într-un final a ales o carieră diplomatică, care a culminat cu acreditarea în postul de ambasador al României în Republica Lituania, în septembrie 2012. Prima carte de povestiri scurte a publicat-o în 2002 (O călătorie pe Lună, ed. Deliana), urmată în 2011 de volumul de povestiri umoristice Ambasada veselă (ed. Tracus Arte), inspirat din atmosfera diplomatică de la Praga. Smintiţii este primul său roman.

Dorin Cozan

Urâţii

Editura Allfa

Colecţia "Strada Ficţiunii", Contemporan. "Citind romanul Urâţii nu ai cum să nu simţi miros de romaniţă, de zarzăr, de salcâm ars în vatră, de cafea făcută pe plită, de vin fiert şi chiar de chirpici. Autorul invită cititorul să fie martor la cele mai bizare aventuri săteşti. Astfel te trezeşti prezent, cu toată viaţa ta, fie în plină nuntă, fie la înmormântare, fie la o naştere tipic românească, fie în prezenţa unor personaje sărite din tipar. Dincolo de toate aceste povestiri care, până la urmă, construiesc un roman-puzzle, cartea transmite o morală băbească despre memorie şi origini. Mai găseşti acolo poveşti de amor, o poveste cu un potop care prefigurează sfârşitul lumii, întâmplări mai puţin ortodoxe din Săptămâna Mare a Paştelui, precum şi o adevărată lecţie de beţie."

Dorin Cozan s-a născut în Cotnari, a absolvit Facultatea de Filosofie la Iaşi, iar în prezent este profesor în Vaslui. A publicat poezie şi proza în diverse reviste de cultură, dintre care amintim: Convorbiri literare, Feed-back, Oglinda literară, Timpul, Adevărul literar de Vaslui, Tomis ş.a. Publică, de asemenea, şi pe internet, pe site-urile de literatură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO