Ziarul de Duminică

Solutii practice...

Solutii practice...

Click pentru imaginea marita

30.09.2008, 17:07 27

Stephane Clerget - Criza adolescentei. Cai de a o depasi cu succes. "Fiul meu a devenit foarte agresiv", "Fiica mea este mereu nemultumita de ceva", "Se supara din orice", "Isi asuma riscuri necalculate", "Isi provoaca vomismente", "Cred ca ia droguri", "Are niste prieteni ciudati", "Nu mai invata ca inainte", "Cred ca este homosexual", "O doare mereu capul si burta", "Nu se mai desparte de Playstation", "Parca nu ar mai fi ea". In adolescenta, schimbarile sunt numeroase si adesea dificil de inteles atat pentru adolescent, cat si pentru anturajul lui. Care este semnificatia acestor schimbari si cum pot fi ele integrate? Iata o carte care incearca sa explice, in mod clar, parintilor, specialistilor in domeniu si adolescentilor insisi mecanismele psihologice cele mai profunde care declanseaza criza din adolescenta. Stephane Clerget este psihiatru pentru copii si adolescenti. Isi desfasoara activitatea la cabinet, in spital, dar face si cercetare clinica. In fiecare saptamana raspunde in direct intrebarilor puse de adolescenti in cadrul unei emisiuni televizate. Traducere din limba franceza de Corina Cojanu.

 
Henry Kellerman - 4 pasi catre linistea sufletului. O cale simpla si eficienta de inlaturare a simptomelor psihice. Preocuparea noastra pentru sanatate, pe deplin indreptatita, include in ultimul timp tot mai insistent si grija pentru suflet. Mai ales ca psihoterapeutii sunt tot mai numerosi si mai competenti. Dar ce ne facem cand avem o suferinta psihica usoara, deranjanta, dar care nu necesita interventia psihoterapeutului sau a psihiatrului? Cine nu a simtit teama nejustificata, nu a fost trist sau deprimat sau nu a fost urmarit obsesiv de o problema? Dr. Henry Kellerman ne dezvaluie secretul formarii simptomului psihic, acei patru pasi pe care-i putem folosi nu numai pentru a ne intelege suferinta, dar si pentru a ne elibera de ea. Henry Kellerman practica psihoterapia din 1965 si este profesor de psihologie si psihanaliza la New York University, The New Schools University si Postgraduate Center for Mental Health. Traducere din limba engleza de Sorin Petrescu.
 
Corinne Antoine - Ghid psihologic pentru sarcina si maternitate. Mamicile din Romania sunt obisnuite cu ghiduri dedicate, adesea, aspectelor fizice ale sarcinii si maternitatii. Dar ca bebelusul sa ia in greutate conform normelor din carti, este necesar ca mama sa-l fi dorit si sa-l iubeasca, iar parintii sa fie intr-o relatie armonioasa etc. Altfel, toate ingrijirile fizice raman fara rezultat. Autoarea pune in evidenta faptul ca, desi maternitatea este o stare naturala, exista femei la care totul devine complicat. Numeroase evenimente pot bloca, constient sau inconstient, accesul la maternitate: copilaria, legaturile de familie, relatia cu propria mama. Cand situatia devine grava, mamicile pot apela la ajutorul psihoterapeutului care, in Occident, devine, ca preventie, din ce in ce mai timpuriu. Corpul si spiritul trebuie tratate intotdeauna impreuna. Corinne Antoine este psiholog clinician, psihoterapeut si profesor la Paris VIII. Traducere din limba franceza de Corina Cojanu.
 
Dr. Olivier de Ladoucette. Forta mintii. Cum sa ramai tanar si sa te bucuri de viata. Traducere de Liliana Urian. Sa-ti intretii memoria, inteligenta, viata relationala si afectiva, sexualitatea, creativitatea, spiritualitatea, stima de sine, optimismul, sa ai grija de sanatatea creierului tau: iata tot atatea cai de a rezista mai bine la trecerea anilor. Cum sa faci ca sa ramai sanatos si cat mai in forma? Unii reusesc mai bine decat altii. Oare genetica este cea care ne hotaraste destinul sau putem dezvolta o adevarata "stiinta de a imbatrani"? Exista un secret al longevitatii? Bazandu-se pe ceea ce a observat in calitate de medic si pe studiile stiintifice cele mai recente, Olivier de Ladoucette ne arata ca secretul se afla in primul rand in mintea noastra. Cartea de fata ofera numeroase sfaturi, teste, exercitii si toate atitudinile potrivite care pot fi adoptate incepand chiar de astazi, pentru a profita din plin de viitor. Olivier de Ladoucette este psihiatru si gerontolog si tine cursuri la Universitatea Paris-V, unde preda psihologia imbatranirii.
 
Ruediger Dahlke - Boala ca sanss. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii. Traducere din germana de Daniela Stefanescu. Am fost invatati in copilarie ca boala este ceva rau, de care trebuie sa scapam cat mai repede. "Duca-se pe pustii!" spuneau bunicile noastre despre bolile copilariei. Ruediger Dahlke, autorul acestei carti, reuseste sa ne convinga ca paharul este totusi pe jumatate plin, ca boala este in acelasi timp o sansa. Prin intermediul unui organ sau regiuni a corpului, sufletul incearca sa ne aduca la cunostinta o durere, o tensiune, o lipsa, intr-un cuvant o problema nerezolvata. Daca stim sa descifram mesajul ascuns al bolii, avem toate sansele sa ne eliberam de ea. Ruediger Dahlke s-a specializat in medicina naturista, psihoterapie si homeopatie. Este una dintre personalitatile cele mai marcante in domeniul medicinei psihosomatice si al miscarilor legate de sanatate.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO