Ziarul de Duminică

Spectacolul in 100 de cuvinte

02.02.2007, 20:24 19

Noutati timisorene
Teatrul National din Timisoara a inceput repetitiile la un nou spectacol - Cyrano de Buffalo de Ken Ludwig, in traducerea, adaptarea, ilustratia muzicala si regia lui Petre Bokor. Savuroasa comedie, Cyrano de Buffalo (in original, Moon over Buffalo) a fost nominalizat la sapte dintre prestigioasele premii Tony, obtinand doua dintre ele; de asemenea, a primit patru premii Drama Desk, trei premii Outer Critics Circle, fiind nominalizat si pentru premiul Olivier, la sectiunea Comedia anului. Scenografia este semnata de Stela Verebceanu, iar miscarea scenica ii apartine coregrafei Liliana Iorgulescu. Distributia ii reuneste pe: Damian Oancea, Mihaela Murgu, Irene Flamann Catalina, Alina Reus, Victor Manovici, Paula Maria Frunzetti, Colin Buzoianu si Doru Iosif. Premiera este prevazuta pentru inceputul lunii martie si va fi precedata, ca de obicei, de o conferinta de presa.

Un agent de milioane
Cu un salariu de 5,5 milioane de dolari pe an si o cariera in plina dezvoltare, Lucy Liu revine in atentia publicului si la genul care a consacrat-o, prin comedia Nume de cod: Agentu' de serviciu, un film care, din 26 ianuarie, ruleaza la CinemaPRO, Hollywood Multiplex si Movieplex. Inca din etapa de proiect, Lucy Liu s-a aratat foarte interesata de noul film al celebrului regizor Les Mayfield, cu care s-a decis sa faca echipa si in calitate de producator al filmului. O parodie dupa Identitatea lui Bourne, Nume de cod: Agentu' de serviciu este combinatia ideala de comedie, suspans, actiune si...
femei frumoase. Nume de cod: Agentu' de serviciu' il are in fruntea distributiei pe marele comediant Cedric The Entertainer, alaturi de doua prezente exotice: Lucy Liu si Nicolette Sheridan.

Sibiul cultural
Festivalul International de Film Transilvania-TIFF, care se desfasoara in acest an si la Sibiu, in cadrul manifestarilor Capitalei Culturale Europene, va primi 377.000 RON de la Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), festivalul facand parte din cele 105 manifestari culturale prevazute a se desfasura in acest an la Sibiu si finatate de MCC cu suma de aproximativ 13 milioane de RON. Cele mai costisitoare evenimente sunt cele din teatru, film, arte si zona politicului. In afara de TIFF, MCC a mai finantat si sapte proiecte UNITER, printre care: Gala premiilor UNITER 2007 (288.000 RON), In cautarea teatrului existential (151.200 RON), Retrospectiva de scenografie Helmut Sturmer (39.890 RON), Cetatea (70.652 de lei), Tinerii marginalizati si artele spectacolului (43.200 RON), Tragedia lui Carmen (625.278 RON)

Lampa la festival
Lampa cu caciula/The Tube with a Hat, scurt-metrajul cineastului roman Radu Jude este prezentat americanilor pe iTunes si pe site-ul Festivalului Sundance - prima participare romaneasca la cel mai mare festival de filme independente din SUA. Pana pe 18 aprilie, o parte dintre filmele prezentate in festival vor fi disponibile gratuit pentru cinefilii din intreaga lume pe site-ul www.sundance.org (sectiunea Watch). Gratie acordului incheiat intre organizatori si Apple's iTunes Store, 32 de scurt-metraje din programul actualei editii pot fi cumparate din magazinul online cu 1,99 de dolari bucata. Faptul ca acestea se gasesc pe www.itunes.com denota dorinta organizatorilor festivalului de a pune la dispozitia unui public cat mai larg scurt-metrajele vizionate in Park City, Utah.

Furnici pe DVD
S-a lansat de curand, in format DVD, Lucas, spaima furnicilor, un film pe care Pro Video l-a pregatit tuturor copiilor, dupa ce la lansarea din 28 ianuarie le-a oferit acestora premii captivante in urma participarii la concursul de desen organizat cu acest prilej. DVD-ul Lucas, spaima furnicilor contine filmul si cateva suplimente bonus, precum "7 scurt-metraje haioase", "Scene suplimentare", "Este nevoie de o colonie intreaga: Explorati Marea Cinematografie", "Procesul filmarilor dintr-o micuta perspectiva", "Habitatul furnicilor - screensaver". Fiecare cumparator al DVD-ului va putea castiga premii originale Ant Bully constand in ceasuri sau stickere pentru telefonul mobil. Lucas, spaima furnicilor poate fi achizitionat din marile centre comerciale si magazinele de specialitate, cu 49,9 RON.

MaMaMagritte si Europa
Continuand traditia participarii la importante festivaluri internationale de teatru din Europa (Nitra, Tampere, Leipzig s.a.m.d.), Teatrul "Andrei Muresanu" din Sfantu Gheorghe si-a anuntat de curand deplasarea la editia 2007 a Festivalului Teatro Europeo, care se va desfasura in Italia, la Torino, intre 29 mai si 3 iunie. Teatrul a fost invitat sa participe cu MaMaMAGRITTE, spectacol-eseu vizual in regia lui Horatiu Mihaiu, selectionerii apreciind calitatea deosebita a spectacolului. Romania, reprezentata de Teatrul "Andrei Muresanu", va fi prezenta alaturi de alte noua tari (Franta, Olanda, Anglia, Danemarca, Spania, Germania, Polonia, Cehia, Italia), iar spectacolul MaMaMAGRITTE se va inscrie in seria de reprezentatii oferite de trupe faimoase precum Lanterna Magika (Cehia) sau KTO (Polonia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels