Ziarul de Duminică

Ultimul Enescu la Londra

Ultimul Enescu la Londra

Autor: Pop Ioan

25.03.2011, 14:09 33

Schubert Ensemble, unul dintre cele mai importante ansambluriinstrumentale londoneze, susţine luni, 28 martie, la Wigmore Hall,ultimul recital din seria celor trei concerte Enescu/Dvořák, care adebutat în luna noiembrie a anului 2010 şi a contiunat în februarieanul acesta.

Cele trei evenimente iniţiate de ansamblul britanic au avut partede o presă excelentă, care a propulsat creaţia marelui compozitorromân George Enescu în paginile The Times şi The Independent.

După încheierea acestei serii de concerte, Schubert Ensemble vacontiuna să promoveze opera compozitorului român, pe tot parcursulanului 2011, cu concerte la Birmingham, Nottingham, Londra şiOxford.
Fondat în 1983, Schubert Ensemble a devenit o prezenţă familiară pescenele lumii, de la New York până la Tokyo. Ansamblul a susţinutconcerte şi în România, la Cluj, Timişoara şi Bucureşti.

Simon Blendis (vioară), Alexandra Wood (vioară), Douglas Paterson(violă), Jane Salmon (violoncel) şi William Howard (pian) suntpasionaţi de creaţia enesciană, pe care, la acest moment, oînregistrează la casa de discuri Chandos.

Programul concertului de luni cuprinde Allegretto în Si bemol WoO.39 de Beethoven, Cvintetul pentru pian, două viori, violă şivioloncel în La minor Op.29 de Enescu şi Dvořák, Cvintetul cu pianîn La Op. 81.
Concertele Enescu/Dvořák au fost susţinute de Institutul CulturalRomân din Londra.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO