Analiză

Exclusiv ZF: Vedeţi aici unde se află cele mai mari depozite de deşeuri periculoase din România

Exclusiv ZF: Vedeţi aici unde se află cele mai mari depozite de deşeuri periculoase din România

Autor: Adrian Ionut Cojocar

07.10.2010, 12:19 116

Accidentul din Ungaria aduce în prim-planproblema iazurilor cu materii toxice din Ro mânia, multe dintre elerămase neecologizate.

Investiţiile de mediu au rămas pe ultimul loc în cadrulpriorităţilor investitorilor care au realizat exploatăriindustriale sau miniere, ceea ce face ca riscurile unor dezastreecologice să fie ridicate şi pe teritoriul României.

În România există sute de astfel de depo zite de deşeuri rămaseîn urma exploatărilor sau care se află şi în prezent în exploatare.Ris cul principal îl constituie fisurarea unui mal sau dig caurmare a ploilor şi deversarea deşeurilor în râuri sau Dunăre.

"Din cunoştinţele mele, nu sunt probleme. Sunt vechile iazuri dedecantare rămase de pe urma exploatărilor miniere şi care conţinmetale grele însă nu ne-au fost semnalate probleme pe această linieşi sunt verificate şi puse în siguranţă", spune Octavian Popescu,directorul general din cadrul Gărzii de Mediu.

Două obiective în România asemănătoare cu cele de la companiaMal din Ungaria sunt situate în apropierea fabricilor de aluminăAlum din Tulcea şi Cemtrade din Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels