Auto

Care este rolul inginerilor Continental din România în proiectarea de maşini autonome

Care este rolul inginerilor Continental din România în...

Autor: Bogdan Alecu

11.09.2013, 11:30 669

Inginerii de la Timişoara ai Continental sunt parte integrată a proiectului pentru proiectarea sistemelor ce vor permite maşinilor viitorului să se conducă singure.

"Sistemele pentru viitoarele maşini autonome sunt proiectate în Germania, dar cei de la Timişoara sunt parte a proiectului", a spus Elmar Dagenhart, preşedintele consiliului de administraţie al Continental.

La acest proiect lucrează 1.300 de ingineri ai concernului german, fiecare având un buget de 200.000 de euro, compania alocând un buget de 260 mil. euro proiectului.

În acest proiect Continental s-a aliat şi cu Cisco şi IBM, fiecare având experienţă pe comunicaţii şi putere de cercetare.

Primul automobil de serie lansat cu un astfel de sistem este Mercedes-Benz S-Klasse, care se poate pilota singur până la o viteză de 60 km/h.

Astfel de maşini sunt importante în condiţiile în care aproape 80% din accidentele rutiere au la bază eroarea umană. În plus, dacă se elimină şofatul, cel de la volan poate petrece acel timp cu alte activităţi în maşină. În plus, maşinile autonome vor putea fi conduse şi de către persoane în vârstă şi care altfel nu ar mai fi avut voie să se urcela volan. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels