Auto

Chevrolet Malibu sau ce alternativă oferă americanii la VW Passat

Chevrolet Malibu sau ce alternativă oferă americanii la VW Passat

Autor: Bogdan Alecu

31.03.2011, 15:18 52

În cadrul Salonului Auto de la Shanghai de la finele luniiviitoare, dar şi la Salonul de la New York, Chevrolet va lansa noulMalibu, sedanul de segment mediu care va concura în acelaşi segmentcu Opel Insignia, Volkswagen Passat sau Ford Mondeo.

Malibu va fi disponibil cu o gamă globală de motoare, cu patrucilindri şi împreună cu transmisii cu şase viteze. Noul model afost conceput pentru a ieşi în evidenţă pe toate pieţele lumii.Noul Malibu este primul model de clasă medie al Chevrolet care vafi vândut la nivel global. Acesta va fi vândut în aproape 100 deţări de pe şase continente şi va fi construit în mai multe ţări, cevor include China şi două uzine în Statele Unite.

În 2010, Malibu a fost cel mai bine vândut model al Chevrolet şial GM, cu aproape 200.000 de autovehicule vândute.

Cu noul Malibu, Chevrolet îşi menţine oportunităţile de creşterela nivel global. Cea mai mare marcă a General Motors se află înmijlocul unui proces de lansare a unei familii globale deautovehicule cu consum scăzut de carburant, care include modeleleCruze, Volt, Sonic/Aveo, Spark şi Malibu. Aceste noi autovehiculeconcurează în cele mai mari patru segmente ale pieţei auto globale,acoperind 54% din numărul total de vânzări din 2010, excluzândmodelele de lux. Noul Malibu se înscrie în segmentul global "D",care, în 2010, a reprezentat 9 procente (peste 5,7 milioane deautovehicule) din numărul total de vânzări la nivel global.

Anul trecut, Chevrolet a vândut 4,26 milioane de autovehicule înîntreaga lume - în medie, un autovehicul la fiecare 7,4 secunde.Opt dintre cele zece pieţe care au oferit Chevrolet cel mai marenumăr de vânzări au reprezentat ţări aflate în curs de dezvoltare -Brazilia, China, Uzbekistan, Mexic, Rusia, India, Argentina şiColumbia. Se preconizează că, până în 2012, pieţele în curs dedezvoltare vor absorbi peste 50% din numărul global de vânzări almărcii Chevrolet.

Peste 600.000 de autovehicule Malibu au fost vândute în întreagalume din 2008, an în care acest model a fost declarat MaşinaNord-Americană a Anului. Modelul Malibu din 2013 reprezintă ceade-a opta generaţie a acestei familii, de la primul Malibu lansatîn 1964.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO