Auto

Două subsidiare din China ale Audi şi Chrysler,au fost amendate pentru manipularea preţurilor

Două subsidiare din China ale Audi şi Chrysler,au fost...

Autor: Florentina Dragu

12.09.2014, 14:51 65

Autorităţile chineze au aplicat o amendă de 249 milioane de yeni (31,4 milioane de euro) unei companii mixte creată de Audi, divizie a constructorului german Volkswagen, şi compania chineză FAW Group, pentru manipularea preţurilor, relatează MarketWatch, care citează agenţia de presă chineză Xinhua.

Amenda este egală cu 6% din veniturile pe care Audi le-a obţinut anul trecut de la subsidiara sa din China, situată în provincia Hubei.

Potrivit rezultatelor anchetei, subsidiara Audi s-a înţeles cu distribuitori auto locali să crească preţurile automobilelor şi ale componentelor auto, restricţionând sau chiar eliminând un mediu competiţional normal pe aceste segmente de piaţă.

"Procedurile Audi de administrare a vânzărilor şi a structurilor de distribuţie vor fi îmbunătăţite pentru a evita incidente similare pe viitor", se arată într-un comunicat al companiei germane.

Tot joi, subsidiara din Shanghai a Chrysler a fost sancţionată cu o amendă de 31,7 milioane de yeni (aproape 4 milioane de euro) pentru că s-ar fi înţeles cu o serie de distribuitori locali ca aceştia să ceară un anumit preţ pentru maşinile şi componente auto produse de Chrysler.

În replică, reprezentanţii Chrysler au declarat că "respectă şi acceptă" decizia autorităţilor antitrust.

Autorităţile chineze au lansat recent o serie de investigaţii asupra practicilor companiilor auto străine pe piaţa locală, inclusiv asupra modalităţii în care acestea stabilesc preţurile pentru componentele auto şi pentru serviciile post-vânzare.

Pe de altă parte, tot mai multe companii străine se plâng despre felul în care oficialii chinezi aplică legile anti-monopol, acuzând autorităţile locale de tratament discriminatoriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO