Auto

Oferta neangajantă a belgienilor de la bpost a fost acceptată la Poştă

Fotograf: Silviu Matei

Fotograf: Silviu Matei

Autor: Mirabela Tiron

04.02.2015, 00:04 298

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a acceptat oferta neangajantă depusă de operatorul belgian de servicii poştale bpost, singurul peţitor intrat în cursă, pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile Poştei, companie cu afaceri de peste 1,1 mld. lei (260 de milioane de euro).

Compania bpost avea o cifră de afaceri de 2,4 miliarde de euro şi un profit net de 287 de milioane de euro în 2013 şi opera 670 de oficii poş­tale şi alte 670 de Post­Points, potrivit datelor de pe site-ul său.

„În urma analizei de­taliate a documentelor depuse de compania belgiană bpost, Comisia de Privatizare a conclu­zionat că aceasta răs­punde cerinţelor din ca­ie­tul de sarcini. Invităm ofertantul să continue procedurile de due-diligence pentru a trece la următoarea etapă, cea a depunerii unei oferte ferme de achiziţionare a pachetului majoritar la Poşta Română (...)“, a spus Sorin Grindeanu, ministrul pentru societatea informaţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO