Auto

Primăria Iaşi a încasat anul trecut 300.000 de euro din închirierea parcărilor

Primăria Iaşi a încasat anul trecut 300.000 de euro...

Autor: Laurentiu Cotu

11.03.2014, 18:15 44

Primăria Iaşi a încasat anul trecut aproximativ 1,3 mil. lei (aproximativ 300.000 de euro) din închirierea parcărilor cu plată şi a celor de reşedinţă. Ieşenii au plătit, în medie, 238 de lei pe an pentru un loc de parcare de reşedinţă, adică aproximativ 20 de lei pe lună.

’’Ieşenii îşi pot rezerva un loc de parcare în apropierea locuinţei, preţul închirierii fiind stabilit în urma licitaţiilor publice cu strigare. Până la jumătatea lunii martie vor fi licitate 69 de locuri de parcare. Aceste parcări de reşedinţă sunt amenajate prin dezafectarea garajelor individuale şi reconfigurarea spaţiului’’, au spus reprezentanţii primăriei Iaşi.

Potrivit primăriei Iaşi, persoanele care sunt interesate de achiziţia unui loc de parcare prin licitaţie trebuie să facă o cerere către asocialţia de proprietari, care la rândul ei va face o solicitare către primăria Iaşi, la care anexează şi planul de situaţie cu amplasarea parcării solicitate în zona. La licitaţie se poate înscrie atât locatarul ce a solicitat locul cât şi vecinii săi interesaţi. Înscrierea la licitaţie costa 65 de lei, aici fiind inclus preţul documentaţiei, taxa şi garanţia de participare.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO