Auto

Renault a demarat deja producţia Daciei Lodgy în Maroc. Vezi aici cât vor produce anul viitor

Renault a demarat deja producţia Daciei Lodgy în Maroc. Vezi aici cât vor produce anul viitor

Autor: Bogdan Alecu

16.11.2011, 20:48 3583

În condiţiile în care noua uzină a Dacia din Maroc, în care francezii de la Renault au investit peste 1 miliard de euro va demara producţia anul, viitor, întâi la o capacitate de 200.000 de unităţi, pentru ca ulterior aceasta să crească la 400.000, constructorul a început deja să producă modele de test Dacia Lodgy.

Primele prototipuri au rolul de a testa nu numai echipamentele tehnice ale maşinii, cât şi liniile de producţie şi angajaţii pentru a reduce pe cât posibil numărul de erori care ar putea apărea la versiunile de serie. De asemenea, aceeaşi strategie a aplicat-o şi Ford în ceea ce priveşte modelul B-Max, care va intra în producţie anul viitor la Craiova, primele 40 de modele fiind asamblate la uzină încă de luna trecută.

Potrivit presei marocane care citează surse din cadrul Reanult, anul viitor se vor produce aproximativ 90.000 de unităţi din noul Lodgy, pentru ca ulterior să se ajungă la un volum de 170.000 de unităţi.

În plus, marocanii subliniată faptul că "uzina de la Tanger nu are nimic în comun cu cea de la Mioveni, în condiţiile în care cea din România dispune de un centru de cercetare, mulţi furnizori deja prezenţi un jurul fabricii, în timp ce pentru a asambla noul Lodgy, multe componente vor fi importate.

Viitorul Lodgy va avea o lungime de 4,5 metri şi un preţ de pornire de aproximativ 13.000 de euro, cu aproape 7.000 de euro mai ieftin decât Renault Scenic. De asemenea Lodgy va avea şi o versiune utilitară, cunoscută momentan sub numele de cod K68 care va dispune de uşi laterale culisabile şi uşi spate care se vor deschide precum cele de pe Logan MCV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO