Auto

Vânzările de maşini au revenit pe plus, însă mai puţin de jumătate din judeţe au raportat creşteri în S1

Vânzările de maşini au revenit pe plus, însă mai...

Autor: Bogdan Alecu

24.07.2015, 00:00 1328

Creşterea înmatriculărilor de autoturisme noi în primele şase luni ale anului reflectă în realitate avansul a doar 17 din cele 42 de judeţe la nivel naţional, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Avansul pieţei auto locale a fost susţinut în principal de înmatriculările de maşini noi din judeţele Cluj, Suceava şi Mureş, sin­gu­­rele în care înregistrările au fost de peste 20% în primul semestru al acestui an. Bucureştiul ocupă abia locul cinci în to­pul creşterilor, cu un avans de 17% faţă de pe­­­rioada similară a anului trecut la 23.000 de maşini. Chiar şi aşa, Capitala reprezintă în acest an 67% din totalul înmatriculărilor la nivel na­ţio­nal.

De partea cealaltă a clasamentului sunt jude­ţele Harghita, Mehe­dinţi şi Olt, cu scăderi între 46% şi 25% ale înmatriculărilor de maşini noi. În Me­he­dinţi spre exemplu s-au înma­triculat numai 50 de maşini în primul semestru, în scădere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut, unde oficial potrivit dealerilor s-au vândut însă numai şase maşini de către dealerii din Drobeta-Tur­nu Severin. În Harghita s-au vândut potrivit dea­le­ri­lor în total 470 de maşini noi, însă s-au înmatriculat numai 94.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro