Bănci și Asigurări

4 din 10 români ar putea trăi din economii cel mult o lună

4 din 10 români ar putea trăi din economii cel mult o lună

Autor: Andra Oprescu

21.08.2014, 18:35 295

Peste 40% dintre români nu ar putea trăi din economiile pe care le deţin mai mult de o lună, conform unui sondaj realizat de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB).

 

În medie, românii care deţin cel puţin un produs bancar au  economii care le permit să trăiască fără să se împrumute pe o perioadă mai scurtă de 4 luni.Totodată, doar un sfert dintre români estimează că vor economisi mai mult anul acesta decât în ultimii doi ani.

 

76% din populaţia bancarizată nu deţine economii, iar mai mult de jumătate dintre cei care au economisit în ultimele 12 luni au pus deoparte cel mult 300 de lei lunar.

 

În plus, mai bine de o treime din populaţia bancarizată este de părere că cea mai sigură metodă de economisire este numerarul. Astfel, jumătate dinte cei care au economisit în ultimul an au ales să păstreze banii în numerar, doar 26% optând pentru depozite la termen şi 19% pentru conturi de economii.

În ceea ce priveşte cele mai profitabile metode de economisire, acestea sunt considerate de cele mai multe persoane investiţiile în terenuri şi locuinţe (26%).

AFACERI DE LA ZERO