Bănci și Asigurări

Acţionarii Astra resping situaţiile financiare pe 2013 întocmite de KPMG: „Pierderile sunt exagerate“

Acţionarii Astra resping situaţiile financiare pe 2013...

Autor: Anelis Baciu

14.10.2014, 00:05 482
Acţionarii Astra Asigurări, companie aflată în procedură de redresare financiară,  au respins în adunarea generală care a avut loc joia trecută situaţiile financiare pe anul trecut întocmite de administratorul special KPMG Advisory, potrivit unui document publicat de companie pe bursă.
 
Situaţiile financiare (bilanţ, cont de profit/pierdere, situaţia fluxurilor de trezorerie şi situaţia modificărilor capitalurilor proprii) indicau o pierdere netă de 917 milioane de lei şi prime subscrise de  919 milioane de lei, cu 19% mai mici în 2013 decât anul anterior.
 
Acţionarii Astra susţin că situaţiile financiare în forma întocmită de administratorul special KPMG nu reflectă realitatea economică a companiei şi agravează artificial situaţia asigurătorului şi aminteşte că nici „auditorul numit, Deloitte, nu a confirmat aceste situaţii financiare“.
 
„Exagerarea pierderilor împreună cu deficienţele în implementarea planului de măsuri atrag după sine îndoieli serioase în mintea investitorilor, în privinta unei voinţe de a restructura Astra cu succes. Prin urmare, actionarii au solicitat KPMG refacerea situatiilor financiare“, au declarat pentru ZF reprezentanţii Astra Asigurări.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO