Bănci și Asigurări

​Acţionarii Astra au respins pierderea de 917 mil. de lei de anul trecut

​Acţionarii Astra au respins pierderea de 917 mil. de...

Autor: Anelis Baciu

13.10.2014, 12:41 398

Acţionarii companiei de asigurări Astra, aflată în procedură de redresare financiară, au respins în adunarea generală care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute situaţiile financiare pe anul trecut întocmite de administratorul special KPMG Advisory, potrivit unui document publicat pe bursă.

Mai mult, acţionarii au cerut efectuarea unui nou audit de către un auditor independent altul decât Deloitte, compania care a auditat asigurătorul anul trecut.

Nici bugetul de cheltuieli şi venituri pe 2014 realizat de KPMG nu a fost aprobat.

Omul de afaceri Dan Adamescu, controlează indirect circa 99% din acţiuniile Astra prin intermediul companiilor The Nova Group Investments şi Epsilon Estate Provider.

Astra Asigurări a înregistrat o pierdere netă record de 917 milioane de lei anul trecut, iar începând din luna februarie a acestui an se află în procedură de redresare financiară. Potrivit KPMG, asigurătorul are nevoie de o infuzie de capital de 490 milioane de lei până la finalul anului. Până în prezent acţionarii asigurătorului au adus 65 de milioane de lei la capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO