Bănci și Asigurări

Alexandru Ciuncan, UNSAR: Piaţa asigurărilor voluntare de sănătate a crescut aproape de 3 ori din 2016 până acum şi ca urmare a introducerii deductibilităţilor fiscale. Aşa ceva ne-ar trebui şi la asigurările de viaţă, mai ales în cazul celor cu componentă de protecţie

Alexandru Ciuncan: Avem nevoie de un cadru modern şi flexibil de reglementare ca să putem utiliza puterea pe care o oferă o asigurare de a contribui la finanţarea sistemului public de sănătate.

Alexandru Ciuncan: Avem nevoie de un cadru modern şi flexibil de reglementare ca să putem utiliza puterea pe care o oferă o asigurare de a contribui la finanţarea sistemului public de sănătate.

Autor: Mircea Nica

21.10.2022, 17:40 81

Piaţa asigurărilor voluntare de sănătate a crescut aproape de 3 ori din 2016 şi până în prezent şi ca urmare a introducerii deductibili­tăţilor fiscale, iar pentru zona asigurărilor de viaţă ar fi nevoie de ceva asemănător, mai ales pentru zona asigurărilor de viaţă cu componentă de protecţie, a spus Alexandru Ciuncan, director general al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasi­gurare din România (UNSAR), în cea de-a treia zi a ZF Bankers Summit 2022, zi dedicată asigurărilor.

„Dacă mă uit la asigurările voluntare de sănătate, baromentrul UNSAR, cercetarea noastră sociologică anuală, arată că 4 din 10 români sunt mai interesaţi în 2022 decât erau în 2021 de protecţia oferită de asigurările voluntare de sănătate. Mai mult, 43% ar vrea să folosească asigurările voluntare de sănătate şi în spitalele publice. Aici este un punct important“, a explicat Alexandru Ciuncan la evenimentul care s-a desfăşurat în iulie.

El a mai adăugat că în momentul de faţă, deşi legea nu interzice acest lucru, respectiv folosirea asigurărilor voluntare de sănătate în spitale, în practică, operaţional nu prea se poate face.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO