Bănci și Asigurări

Alexandru Petrescu rămâne în vizor pentru funcţia de preşedinte, surpriza este Sorin Mititelu, propunerea PSD, care ar urma să fie vicepreşedinte ASF pe asigurări, Gabriela Horga este opţiunea de vicepreşedinte ASF pe piaţa de capital şi Dan Armeanu ar rămâne pe poziţie ca vicepreşedinte zona de pensii.

Cum ar arăta noua conducere a ASF, cine ar ocupa cele patru poziţii de conducere din ASF, conform negocierilor de până acum?

Alexandru Petrescu rămâne în vizor pentru funcţia de...

Autor: Mircea Nica

13.12.2023, 00:07 823

♦ După trei săptămâni în care actuala conducere a ASF a activat cu mandatele expirate, în interimat, anul se apropie de sfârşit, iar numirea unei noi conduceri părea să ajungă în februarie 2024 ♦ Însă, luni 11 decembrie birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au ţinut o şedinţă în vederea declanşării procedurilor pentru audierile ASF, urmând ca luni, pe 18 decembrie să aibă loc numirile efective. Ce studii şi ce experienţă au cei propuşi până acum la şefia ASF?

Pe principalele poziţii din conducerea ASF, ocupate în continuare de actuala conducere interimară, ar urma să vedem şi oameni noi. Astfel, conform negocierilor de până acum şi conform informaţiilor vehiculate, Alexandru Petrescu rămâne în vizor pentru funcţia de preşedinte, surpriza este Sorin Mititelu, propunerea PSD, care ar urma să fie vicepreşedinte ASF pe asigurări, Gabriela Horga este opţiunea de vicepreşedinte ASF pe piaţa de capital şi Dan Armeanu ar rămâne pe poziţie ca vicepreşedinte zona de pensii.

ZF a încercat să obţină un punct de vedere de la persoanele vehiculate pentru cele patru funcţii principale din conducerea ASF, respectiv funcţia de preşedinte al ASF şi cele trei funcţii de vicepreşedinte pentru cele trei pieţei supravegheate de instituţie, respectiv piaţa de capital, piaţa pensiilor private şi piaţa asigurărilor.

Alexandru Petrescu, actual preşedinte al ANRM, fost şef al Poştei Române, nu a oferit mai multe detalii privind poziţia sa de candidat la şefia ASF. „Deocamdată nu am ce să declar. Sunt doar un candidat, o propunere.“

Alexandru Petrescu, conform CV-ului, are studii universitare de licenţă în administrarea afacerilor la Universitatea South Wales din Marea Britanie. El şi-a început cariera în cadrul companiei KFK, Kent, din Marea Britanie ca expert dezvoltare afaceri, pe zona de producţie şi comerţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO