Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac a făcut profit de 52 mil. lei în S1, în creştere cu 30%

Autor: Anelis Baciu

12.08.2016, 00:07 495

Allianz-Ţiriac, cel mai mare asigurător local până anul trecut, şi-a îmbunătăţit rezultatul financiar de la ju­mă­tatea anului, în condiţiile în care a raportat un profit ope­raţional consolidat de 51,7 mil. lei (11,6 mil. euro), în creş­tere cu aproape 30% faţă de primul semestru din 2015.

Profitul operaţional a avansat mai repede decât pri­me­le brute subscrise, care s-au situat la 598 mil. lei (134 mil. euro), adică o creştere de 13% comparativ cu prima jumă­tate a anului trecut.

Cea mai mare parte a afacerilor Allianz (aproximativ 90%), echivalentul a 536 mil. lei, a venit din vânzarea de poliţe generale. Dominante în cadrul asigurărilor generale sunt poliţele auto - RCA şi Casco - care reprezintă 70% din portofoliu. Potrivit reprezentanţilor Allianz, segmentul asigurărilor auto a fost susţinut de creşterea accelerată a vânzărilor de poliţe RCA. Compa­nia a evitat să precizeze însă valoarea primele subscrise pe RCA în primele şase luni ale anului.

Allianz-Ţiriac este o companie compozită, ceea ce înseamnă că pe lângă asigurări generale vinde şi poliţe de viaţă. Businessul cu asigurări de viaţă este marginal însă, ponderea vânzărilor în total afaceri fiind de numai 10%.

Începând cu luna viitoare Allianz-Ţiriac va avea un nou CEO, respectiv Virgil Şoncutean, iar actualul şef Remi Vrignaud va prelua conducerea cancelariei directorului general  al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO