Bănci și Asigurări

Alpha Bank România a raportat un profit brut de 21 mil. euro în 2018

Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank România.

Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank România.

Autor: Claudia Medrega

29.03.2019, 00:07 749

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a înregistrat anul trecut un profit brut de 20,9 mil. euro, în condiţiile creşterii creditării şi a veniturilor operaţionale, şi a îmbunătăţirii profilului de risc, conform datelor prezentate de banca-mamă de la Atena.

„Indicatorii financiari de la sfârşitul anului 2018 reflectă strategia echilibrată, de creştere organică pe care Alpha Bank România a urmat-o în cei 25 de ani de activitate. Banca s-a menţinut şi anul trecut în topul băncilor locale, înregistrând al treilea an consecutiv de profitabilitate, având o foarte bună capitalizare şi un profil de risc îmbunătăţit“, afirmă Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank România.

Stocul de credite brute al Alpha a crescut anul trecut cu 2,2%, până la 2,6 mld. euro, în timp ce depozitele au avansat cu 23% faţă de 2017, până la 2,5 mld. euro. Venitul operaţional al Alpha Bank în România a urcat anul trecut cu 2,9%, la 133,7 mil. euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO