Bănci și Asigurări

ANAF dă startul la angajări: Fiscul scoate la concurs sute posturi în luna următoare

ANAF dă startul la angajări: Fiscul scoate la concurs...

Autor: Alexandru Nanu

21.05.2022, 16:11 12436

ANAF intenţionează să treacă la un proces de întinerire a instituţiei, în condiţiile în care se confruntă cu îmbătrânirea personalului. ANAF va scoate la concurs, luna următoare, peste 200 de posturi.

„Am constatat că avem o medie lunară de posturi neocupate cam de 2.500, deci undeva peste 10% din posturile care sunt alocate sunt neocupate. La fel, un lucru care m-a pus pe gânduri. Structura pe vârstă - 40% din angajaţii ANAF sunt în vârstă de peste 50 de ani (şi nu trebuie să uităm că majoritatea celor care lucrează în ANAF sunt femei), 45% sunt cu vârsta între 41 şi 50 de ani şi doar 15% sunt cu vârsta între 20 şi 40 de an.” , a declarat Lucian Heiuş, noul preşedinte al ANAF, în cadrul unei coferinţe de presă.


“De cinci ani nu s-au mai organizat concursuri. În luna iunie vom demara primul concurs, sunt 260 de posturi, pornind de la o realitate - ANAF are o structură de personal îmbătrânită. Eu îmi doresc ca, alături de noi, să vină în perioada următoare tineri (economişti, jurişti) care să lucreze şi să îşi facă o carieră în această instituţie importantă a statului. Pentru a asigura o recrutare cât mai corectă, pentru a ajunge cei mai buni oameni să lucreze în ANAF, pentru prima dată în istoria ANAF subiectele la care vor trebui să răspundă cei care vor dori să se angajeze la Fisc vor fi extrase de un program informatic înaintea examenului”, a declarat vineri Lucian Heiuş, noul preşedinte al ANAF

Nou preşedinte ANAF, a oferit şi câteva informaţii privind salariile din instituţie.

„Ştiţi care-i salariul net maxim pe care poate să-l ia în ANAF un inspector astăzi? 6.200 de lei. Atât primesc toţi cei care ajung consilier superior la ultima treaptă. Şi aceşti oameni stabilesc decizii de impunere poate de milioane de euro, luptându-se cu avocaţi foarte bine plătiţi. Un asistent are 3.600 de lei net, iar un director ANAF are vreo 9.600 de lei net.”, a mai declarat Lucian Heiuş.

Vedeţi AICI conferinţa de presă integrală

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO