Bănci și Asigurări

Analiză ZF. Cum au evoluat despăgubirile plătite de asigurători pe zona asigurărilor generale şi de viaţă în ultimul deceniu: despăgubirile plătite pe asigurări de viaţă au crescut cu 68,6% în ultimii 10 ani, în timp ce plăţile pe asigurări generale au crescut cu 43,7%

Analiză ZF. Cum au evoluat despăgubirile plătite de...

Autor: Mircea Nica

17.08.2022, 19:00 74

♦ Deşi ritmul de creştere în ultimii 10 ani a despăgubirilor plătite de asigurători este mai accentuat pe zona asigurărilor de viaţă comparativ cu zona asigurărilor generale, valorile sunt la distanţe considerabile ♦ În perioada 2012-2014, despăgubirile pe asigurările de viaţă au crescut anual, în timp ce pe asigurările generale au scăzut.

Despăgubirile plătite de companiile de asi­gurări pe zona asigu­rărilor generale şi de viaţă au avut o evo­luţie oscilantă de-a lungul ultimilor 10 ani, dar începând cu anul 2016, valoarea a crescut anual, ajungând la peste 6,4 mld. lei pentru asigurări generale şi peste 1,2 mld. lei pentru asigurări de viaţă la finalul anului 2021.

Comparativ cu despăgubirile plătite în urmă cu 10 ani, ritmul de creş­tere a valorii indemnizaţiilor brute plătite de asigurători a crescut cu 43,7% pe zona asigurărilor generale, în timp ce pe zona asigurărilor de viaţă ritmul de creştere a fost de 68,6%. Deşi ritmul de creştere în ultimii 10 ani a despăgubirilor plătite de com­paniile de asigurări este mai accen­tuat pe zona asigurărilor de viaţă, faţă de asigu­rările generale, valorile sunt la distanţe semnificative. Astfel, se observă că valoarea despăgubirilor plătite pentru asigurările generale se află la peste 3 mld. lei, ajungând în 2021 la peste 6 mld. lei, în timp ce în perioada 2012-2017, valoarea despăgubirilor pentru asigurările de viaţă s-a aflat sub 1 mld. lei, depăşind acest prag abia din anul 2018 încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO