Bănci și Asigurări

ASF desfăşoară un control inopinat la cele opt companii de asigurări rămase pe zona asigurărilor RCA. La ce surprize să ne mai aşteptăm, după falimentul City Insurance?

ASF desfăşoară un control inopinat la cele opt...

Autor: Mircea Nica

16.11.2021, 09:00 327

♦ ASF a desfăşurat nenumărate controale şi verificări de-a lungul ultimilor 5-6 ani la City Insurnace, iar rezultatele acestor controale au dus numai la amenzi şi avertismente ♦ A fost nevoie ca City Insurance să ajungă liderul pieţei ca să se sesizeze cu adevărat problemele, fraudele şi incapacitatea asigurătorului de a acoperi daunele şi să se ia şi măsuri concrete dure.

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) desfăşoară un con­trol inopinat la jucătorii rămaşi în piaţa RCA, după retragerea autori­za­ţiei de funcţionare şi demararea procedurii de faliment împotriva City Insurance, potrivit ASF.

„În prezent, Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară desfăşoară un con­trol inopinat la cele opt companii de asigurări care comercializează poliţe RCA. Tematica controlului vizează printre altele respectarea prevederilor legale privind procesul de subscriere a poliţelor, de constatare şi de avizare a daunelor, precum şi respectarea normelor interne ale companiilor. Acţiunea de control nu urmăreşte tematici retroactive, ci se axează pe chestiuni curente, la zi“, au transmis reprezentanţii ASF pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO