Bănci și Asigurări

Asigurătorii au plătit despăgubiri de 4,33 mld. lei în primele nouă luni din 2022 pe zona asigurărilor generale, în scădere cu 7,4% faţă de 9 luni/2021. Euroins conduce clasamentul, urmat de Omniasig şi Allianz-Ţiriac

Asigurătorii au plătit despăgubiri de 4,33 mld. lei...

Autor: Mircea Nica

20.01.2023, 19:20 207

♦ Primele nouă luni din 2022 au adus un nivel mai mic al despăgubirilor faţă de 9 luni/2021, în timp ce subscrierile au crescut exponenţial ♦ Groupama şi Allianz-Ţiriac, companiile care au preluat cel mai mult din piaţa RCA după prăbuşirea City Insurance, au rămas după plata despăgubirilor cu 1,4 mld. lei, respectiv 1,2 mld. lei, sume pe care a trebuit să le gestioneze pentru a acoperi rezervele tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.

Companiile de asigurări au plătit în primele nouă luni din 2022 despăgubiri în valoare de 4,33 mld. lei pe zona asigurărilor generale, cu 7,4% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2021, în timp ce nivelul subscrierilor a consemnat un avans expo­nenţial, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel, la un volum al primelor brute subscrise de puţin peste 10 mld. lei pe zona asigurărilor generale în primele nouă luni din 2022, asigurătorii care activează pe zona asigurărilor generale au rămas după plata des­păgubirilor cu suma de 5,67 mld. lei pe care aceştia a trebuit să îi gestioneze în sensul acoperirii rezer­velor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielilor admi­nistrative. Primele nouă luni din 2022 au adus pentru compa­niile din zona asigurărilor generale creşteri re­cord ale vo­lumelor de prime brute subscrise, mare parte dato­rită segmentului RCA. Astfel, pentru Groupama şi Allianz-Ţiriac se observă că, după plata despăgubirilor, cele două companii rămân cu sume semnificative, de peste 1,4 mld. lei şi, respectiv 1,2 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO