Bănci și Asigurări

Asirom lanseaza "polite Casco" pentru persoane

10.05.2006, 00:00 11

Asirom, a doua companie de asigurari de piata, estimeaza ca va vinde in acest an 50.000 de polite de asigurare de sanatate care acopera cheltuielile cu interventii chirurgicale, dupa ce a lansat ieri un astfel de produs.

Reprezentantii companiei spun ca subscrierile aferente acestor polite ar putea depasi 1,2 milioane de euro la sfarsitul anului.

Polita lansata ieri de Asirom acopera cheltuielile cu interventii chirurgicale realizate ca urmare a unei boli sau a unui accident. Interventiile pot fi efectuate in orice unitate spitaliceasca publica sau privata din tara sau din strainatate, spun reprezentantii companiei.

Boris Schneider, directorul general al Asirom, spune ca atat in Romania, cat si in strainatate, oamenii se gandesc mai intai sa isi asigure masina, si abia apoi se gandesc sa isi asigure sanatatea.

"Am incercat sa dezvoltam un produs care este similar asigurarilor Casco, dar este adresat persoanelor", a declarat Schneider.

Sumele asigurate pentru aceasta polita variaza intre 500 si 10.000 de euro. Valoarea primei de asigurare se situeaza intre 87 de euro si 900 de euro pe an, in functie de suma asigurata si varsta celui care cumpara polita.

Contravaloarea interventiilor chirurgicale realizate de asigurat este platita acestuia sub forma de indemnizatii, dupa ce asiguratul prezinta companiei actele care sa faca dovada faptului ca a suferit o interventie chirurgicala.

In cateva luni, Asirom va lansa inca o varianta a produsului, Platinum, care va avea o suma asigurata mai mare.

Asirom mai are in portofoliu produse de asigurare de accidente si boala care platesc asiguratilor indemnizatii pentru spitalizare. Compania a subscris anul trecut pe acest segment prime brute de 2,2 milioane de euro (8 milioane de lei).

Asirom a inregistrat afaceri de aproape 160 de milioane de euro in 2005 si o pierdere de 10 milioane de euro.

Pe piata asigurarilor de sanatate sunt prezente companiile Aviva, Allianz-Tiriac, Asiban, Generali, Interamerican sau RAI Asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24