Bănci și Asigurări

Astăzi, miercuri 10 aprilie, ZF şi CEC Bank organizează conferinţa ZF Investiţi în România, ediţia Cluj. CEC Bank, E-INFRA, Verdino, Universitatea Babeş-Bolyai şi Primăria Cluj-Napoca vor dezbate viitorul economiei locale

Bogdan Neacşu, preşedinte, CEC Bank

Bogdan Neacşu, preşedinte, CEC Bank

Autor: Alex Ciutacu

10.04.2024, 00:06 237

Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfăşura la Hotelul Radisson Blu din Cluj ♦ Bogdan Neacşu, preşedintele CEC Bank, va fi prezent la Cluj-Napoca pentru a discuta cu cei care pun în mişcare economia locală.

Ziarul Financiar şi CEC Bank organizează miercuri 10 aprilie conferinţa ZF Investiţi în România la Cluj-Napoca, pentru a dezbate cele mai im­por­tante subiecte din econo­mia românească, precum şi modul în care pot fi încurajate inves­ti­ţiile companiilor care activează în economia locală.

Evenimentul va începe la ora 16.00 la Hotel Radssion Blu din Cluj, iar panelul de dez­bateri va aduce faţă în faţă unii dintre cei mai im­portanţi finanţatori ai economiei reale cu unii dintre cei mai cunoscuţi antreprenori, cu reprezentanţii mediu­lui academic şi cu reprezentanţii autorităţilor locale.

Cum arată economia locală în 2024? Cum facem economia să meargă mai departe în noile condiţii de piaţă? Cum arată noul model de creştere şi dezvoltare economică? Ce trebuie să facem pentru a reindustrializa România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale industriei?

Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care le vom dezbate în cadrul conferinţei din data de 10 aprilie.

Bogdan Neacşu, preşedintele CEC Bank, va fi prezent miercuri la Cluj-Napoca, unde va vorbi despre modul în care băncile finanţează economia reală şi va discuta în mod direct cu cei care investesc şi dezvoltă în economia românească.

Tot din partea finanţatorilor vor fi prezenţi la dezbatere şi Ionuţ Lianu, ofiţer-şef management active şi pasive la CEC Bank şi Adina Călin, director al Direcţiei Produse şi Servicii Bancare a CEC Bank.

Mediul de business va fi reprezentat pe scenă de Teofil Mureşan, acţionar al grupului E-INFRA, unul dintre cei mai activi jucători din energie, respectiv Raul Ciurtin, acţionar al Verdino Green Foods, un pariu pe alimentaţia viitorului, care are în spate un antreprenor cu istoric dovedit în industria alimentară.

Dezbaterea de la Cluj îşi propune să fie una cuprinzătoare, iar din acest motiv panelul este completat de Ioan Hosu, profesor universitar la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, şeful departamentului de comunicare şi relaţii publice al universităţii, respectiv Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, dezbaterea va fi deschisă şi pentru cei care vor fi prezenţi în sală, pe care îi încurajăm să se implice, să pună întrebări, să dezbată idei şi să participe la discuţie.

Anul 2023 s-a dovedit a fi unul plin de provocări, pe fondul unui context prelungit de inflaţie, respectiv dobânzi mai mari.Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de business şi până la investiţii în eficienţă energetică şi producţie de energie pentru autoconsum, jucătorii din economia locală au anunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţiile demarate în anii anteriori.

Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru companii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încurajată în continuare, mai ales în contextul în care următoarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24