Bănci și Asigurări

Aurul, cea mai profitabilă investiţie a verii. În două săptămâni a adus investitorilor mai mulţi bani decât un depozit bancar într-un an

Aurul, cea mai profitabilă investiţie a verii. În două săptămâni a adus investitorilor mai mulţi bani decât un depozit bancar într-un an

Autor: Liviu Chiru

12.07.2011, 19:02 5025

Fuga investitorilor speriaţi deproblemele cu care s-ar putea confrunta Italia şi Spania spreactive sigure a dus aurul pe pieţele internaţionale aproape devârful din mai, iar la Bucureşti au fost atinse noi maximeistorice.

Preţul gramului de aur calculat deBNR a urcat astăzi la un nou record, de 152,3 lei, marcând astfel ocreştere cu 8,7% faţă de începutul lunii iulie. Acesta a fost aldoilea vârf consecutiv înregistrat de metalul preţios, după ce luniBNR afişase un preţ de 148,4 lei pe gram.

Pe plan local, doar două băncicomerciale - BCR şi Piraeus- vând aur către clienţi. Bancherii spunînsă că cererea de aur din partea clienţilor nu a înregistrat încăun salt vizibil, întrucât cotaţiile au început să urce alert abiaîn ultimele zile, iar reacţia vine de obicei cu o oarecareîntârziere. Piraeus Bank afişează astăzi un preţ de 170 de leipentru gramul de aur, la vânzare.

Precedentul maxim al aurului datadin decembrie anul trecut, când BNR calculase un preţ de 147,3 leipe gram. De atunci şi până la începutul lunii iulie cotaţiile auoscilat într-o marjă îngustă, fără să coboare vizibil sub pragul de140 de lei/gram.

Pe pieţele internaţionale, unciade aur s-a trazacţionat astăzi la 1.551 de dolari, cel mai înaltnivel atins din luna mai. Pe plan local, preţul aurului a fostinfluenţat şi de creşterea dolarului în faţa leului. Celemai bune dobânzi la depozitele în lei nu sar de 7,5% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO