Bănci și Asigurări

Avocaţii de la PeliFilip au asistat Banca Transilvania în tranzacţia de preluare a Bancpost

Avocaţii de la PeliFilip au asistat Banca Transilvania...

Autor: Roxana Rosu

27.11.2017, 13:29 838

Echipa PeliFilip a acordat asistenţă juridică Băncii Transilvania în cea mai mare achiziţie de pe piaţa bancară românească din acest an, respectiv preluarea Bancpost.

“Ne bucurăm că am avut din nou ocazia să contribuim la consolidarea poziţiei Băncii Transilvania la vârful pieţei serviciilor bancare din România. Suntem de asemenea recunoscători BT pentru că ne-a ales să fim parte dintr-un nou proiect important şi provocator şi să lucrăm împreună cu o echipă pe care o admirăm.  Suntem mândri de succesul clientului nostru, precum şi de reuşita echipei noastre”, a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener PeliFilip.PeliFilip a asistat Banca Transilvania şi la preluarea Volksbank în 2015.

Reprezentanţii Băncii Transilvania au semnat contractul de achiziţie vineri, pentru 99,15% din acţiunile Bancpost şi a 100% din acţiunile emise de ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN, societăţi care fac parte din grupul Eurobank.

În proiectul care a durat mai multe luni au fost implicaţi avocaţi ai PeliFilip din toate cele cinci departamente ale firmei, respectiv drept corporatist, fuziuni şi achiziţii, drept bancar şi financiar, drept imobiliar, rezolvarea disputelor şi drept comercial.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacţie a fost coordonată de către Alina Stancu Bîrsan şi Carmen Peli, parteneri, şi le-a inclus pe Oana Bădărău (Partener),  Alexandra Manciulea (Senior Associate), Alexandru Goşa (Senior Associate) şi Alexandra Lupu (Associate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO