Bănci și Asigurări

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre explică joi 29 octombrie la 10.30 printr-un webinar ce oportunităţi de finanţare are pentru companiile româneşti

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre...

Autor: Claudia Medrega

28.10.2020, 00:05 265

♦ În iunie 2020, Consiliul guvernatorilor acestei bănci a aprobat proiecte în valoare de peste 1 mld. euro în cadrul planului de afaceri pentru anii 2019-2022.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), o instituţie finan­cia­ră internaţională cu sediul în Salonic, Grecia, va organiza joi, 29 octombrie 2020, începând cu ora 10:30, un webinar de informare în cadrul căruia participanţii vor afla care sunt instrumentele şi produsele financiare dis­po­ni­bile pentru afacerile româneşti, inclusiv cele care vin să susţină recuperarea lor după pan­demie şi planurile de dezvoltare ulterioară.

Banca susţine că este interesată să sprijine dez­vol­tarea economică şi cooperarea re­gio­nală în zona Mă­rii Negre, in­clu­siv în Ro­mâ­nia, care este un stat membru al băncii.

În contextul pan­demiei de co­ro­navirus, BSTDB a redirec­ţionat fi­nan­ţări în valoare de aproximativ 900 mil. euro, pla­ni­ficate pentru noi operaţiuni în 2020, pentru a ajuta sectoarele şi industriile cele mai afectate în criza provocată de infecţia COVID-19. Acestea s-au îndreptat cu precădere către întreprinderile mici şi mijlocii, cel mai vulnerabil segment de com­panii, municipalităţi, companii de producţie, de utilităţi şi companii farmaceu­tice. De asemenea, banca a oferit asistenţă tehnică suplimentară clienţilor afectaţi, pentru a facilita pregătirea proiectelor, inclusiv planuri de afaceri, studii de fezabilitate, evaluări ale impactului asupra mediului etc.

Pentru a se înregistra, cei interesaţi trebuie să completeze formularul din linkul următor:

https://zoom.us/webinar/register/WN_jecmL60PQoiiTyzoTW2ZgA

În iunie 2020, Consiliul guvernatorilor al BSTDB a aprobat proiecte în valoare de peste 1 miliard de euro în cadrul planului de afaceri pentru anii 2019-2022.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre organizează o serie de acţiuni de informare pentru municipalităţi şi companii medii şi mari din România, potenţial interesate să obţină împrumuturi pentru diverse proiecte de dezvoltare care le-ar putea ajuta să se recupereze mai rapid după pandemie.

Finanţările vizează proiecte de modernizare, extindere şi creştere regională a companiilor medii şi mari, precum şi proiecte de dezvoltare a infrastructurii, pentru autorităţile publice.

În următorii ani, BSTDB vizează o creştere anuală mult mai accelerată a portofoliului, cu peste 12%, şi se va concentra pe creşterea substanţială a implicării sale în operaţiunile din sectorul public, pentru a avea un impact şi mai mare asupra dezvoltării, prosperităţii şi creşterii în regiunea Mării Negre. Banca va acorda prioritate proiectelor de infrastructură, inclusiv transporturi, energie şi infrastructura municipală, dar şi dezvoltarea comerţului intraregional va beneficia, de asemenea, de un sprijin mai puternic.

În cei peste 20 de ani de activitate, BSTDB a aprobat peste 400 de proiecte, în valoare de peste 6 mld. euro şi a distribuit cu succes fonduri de peste 5 mld. euro, care au contribuit la dezvoltarea regională.

Banca a alocat peste 700 mil. euro către serviciile municipale şi publice, iar investiţiile băncii în sectorul energetic, inclusiv petrol şi gaze, producţia şi distribuţia energiei electrice, au depăşit 800 mil. euro.

Capitalul autorizat al băncii este de 3,45 mld. euro.

Speakerii webinarului organizat de Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre vor fi:

  • Dmitry Pankin, Preşedintele BSTDB;
  • Sebastian Burduja, Secretar de Stat al Ministerului Finanţelor Publice în România, Guvernatorul pentru România al BSTDB;
  • Violeta Popovici, Bancher Senior la BSTDB pentru Industrie, Transport şi Agricultură;
  • Larisa Mănăstirli, Director la BSTDB pentru Instituţii Financiare;
  • Elif Tunali Nikoglou, Bancher Principal la BSTDB pentru Industrie, Transport şi Agricultura;
  • Ştefan Bucătaru, Director al Consiliilor de Administraţie ale Agricover Holding, Agricover SA şi Agricover IFN;
  • Marian Năstase, Preşedinte al Consiliului de administraţie, ALRO SA CFO - Vimetco NV.

    Discuţia va fi moderată de Sorin Pîslaru, Redactor-şef la Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO