Banca Transilvania, tot mai aproape de preluarea Bancpost: „Negocierile sunt aproape de finalizare, parcurgem ultimele etape”

13 nov 2017 Autor: Anelis Baciu

♦ Data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru finele lunii noiembrie 2017 şi va fi anunţată public.

Negocierile dintre Banca Transilvania şi grupul grecesc Eurobank, proprietarul Bancpost, au intrat în linie dreaptă, în prezent parcurgându-se ultimele etape pentru semnarea acordului, a anunţat vineri pe bursă Banca Transilvania.

„În ultimele săptămâni s-au făcut progrese semnificative înspre un rezultat pozitiv, iar negocierile sunt aproape de finalizare, părţile parcurgând ultimele etape în vederea semnării unui acord. (…) Data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru finele lunii noiembrie 2017 şi va fi anunţată public de îndată ce formalităţile necesare vor fi parcurse în mod corespunzător”, se scrie în nota de informare publicată pe bursă.

Iniţial, tranzacţia era estimată pentru finalul lunii octombrie, însă discuţiile au intrat în prelungiri. Banca Transilvania ar urma să preia toate operaţiunile locale ale Eurobank, respectiv Bancpost, divizia de leasing financiar ERB Leasing şi compania de credite de consum ERB Retail Services.

În urma preluării Bancpost, a noua bancă din piaţa locală, cu o cotă de piaţă de 2,9%, Banca Transilvania s-ar apropia semnificativ de BCR şi ar ajunge la o cotă de piaţă de circa 16%. La finalul anului trecut Banca Transilvania avea o cotă de piaţă de 13,15%, fiind a doua cea mai mare bancă locală.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.11.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
transilvania
, banca transilvania
, bancpost
, etapa
, negocieri
, preluare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide