Bănci și Asigurări

Băncile au dat mai multe credite doar în industrie, agricultură şi servicii

Băncile au dat mai multe credite doar în industrie,...

Autor: Liviu Popescu

11.11.2014, 00:05 138
Agricultura, industria şi serviciile sunt singurele sectoare de activitate care au avut o evoluţia pozitivă a creditării în luna septembrie comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.
 
Creditarea în agricultură a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere anuală, de aproape 12%, cea în industrie de 8%, iar finanţările acordate firmelor care activează în servicii au avansat cu 0,3%, potrivit datelor BNR. La nivel agregat, creditele acordate şi angajamentele asumate de instituţiile de credit în septembrie au însumat aproximativ 312 miliarde de lei, în creştere cu 2 miliarde de lei faţă de luna precedentă şi cu 5 miliarde de lei mai mult faţă de luna septembrie 2013.
 
„Reluarea creşterii economice este în continuare fragilă, iar investiţiile - factor esenţial în dezvoltarea sustenabilă pe termen lung – s-au contractat anul trecut şi în primul semestru din 2014. La nivel sectorial situaţia este divergentă, sectoarele construcţii şi industrie fiind afectate, în timp ce investiţiile efectuate de companiile din agri­cultură s-au consolidat“, scriu specialiştii BNR în ultimul raport asupra stabilităţii financiare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO