Bănci și Asigurări

BCR Asigurari de Viata, plus 64% in T1

22.05.2008, 19:30 16

BCR Asigurari de Viata, companie preluata recent de grupul austriac Vienna Insurance, a incheiat primul trimestru cu afaceri de 25 mil. lei (6,8 mil. euro), cu 64% peste rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut.
"Aceasta crestere se inscrie in trendul pe care compania si l-a propus in planul de afaceri pentru anul in curs, fiind o crestere fireasca, rezultanta a dezvoltarii retelei de distributie, a portofoliului de produse al companiei si a strategiei de vanzare", a declarat Florina Vizinteanu, presedintele BCR Asigurari de Viata. Portofoliul companiei este format in prezent doar din asigurari de viata traditionale, urmand ca in al doilea semestru al acestui an asiguratorul sa intre si pe piata unit-linked. Politele unit-linked sunt asigurari de viata cu componenta investitionala, care plaseaza o mare parte din banii platiti de asigurat in fonduri de investitii.
Profitul BCR Asigurari de Viata s-a dublat comparativ cu primul trimestru din 2007, ajungand la o valoare bruta de 2,59 mil. lei (0,7 mil. euro) la sfarsitul lunii martie.
BCR Asigurari de Viata administreaza si un fond de pensii facultative, BCR Prudent, care avea la sfarsitul lunii aprilie 20.180 de participantti si active de peste 10,2 mil. lei (peste 2,8 mil. euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Atat din punctul de vedere al activelor, cat si al numarului de participanti, BCR Prudent este primul jucator de pe piata.
BCR Asigurari de Viata face parte din grupul Vienna Insurance, care mai detine pe piata locala companiile BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Life, Unita, Asirom si Agras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO