Bănci și Asigurări

BCR vinde ipotecare prin „Prima casă“ 4 cu marjă de 3,95% puncte peste Euribor

Autor: Liviu Chiru

06.06.2011, 23:30 668

BCR, cea mai mare bancă locală după active, primeşte de ieridosare de la clienţii interesaţi să ia un credit ipotecar prinprogramul guvernamental "Prima casă", deschizând astfel ediţia apatra. Marja de dobândă aplicată peste indicatorul Euribor la treiluni este de 3,95 puncte procentuale, în timp ce clienţii care auistoric cu banca au o reducere: marja e de 3,75 puncte. Nivelulmarjei este similar cu cele practicate în ediţiile anterioare.

De asemenea, se păstrează principalul avantaj al creditelor"Prima casă" - nivelul redus al avansului, de numai 5%, chiar dacăstatul garantează acum doar pentru jumătate din sumă. În plus, potaccesa programul şi cei care deţin, individual sau împreună cusoţia, o locuinţă cu o suprafaţă de cel mult 50 metri pătraţi.

Pentru un credit de 40.000 de euro, pe 30 de ani, rata lunarăeste în prezent de 219 euro. Banca nu percepe comision de acordarea creditului sau de administrare. BCR are disponibile acum garanţiide circa 600 de milioane de euro, iar Oana Petrescu,vicepreşedintele responsabil de retail al băncii, estimează căvânzările de credite "Prima casă" sunt asigurate pentru unu sauchiar doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO