Bănci și Asigurări

Brokerii de asigurări au încasat 42 mil. euro în primul trimestru după ce au negociat mai dur nivelul comisioanelor

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

06.06.2013, 21:38 217

Brokerii de asigurări au obţinut în primul trimestru venituri de 188 milioane de lei (42 mil. euro) din negocierea contractelor de asigurare, în creştere cu aproape 18%, respectiv cu trei puncte procentuale peste creşterea volumului de prime intermediate, ceea ce înseamnă că au negociat mai strict cu asigurătorii nivelul comisioanelor primite.

Volumul primelor intermediate a crescut cu mai puţin de 15% în primele trei luni şi a ajuns la 949 milioane de lei (217 mil. euro), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Gradul de intermediere a crescut cu şase puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până aproape de 45%, în condiţiile în care la nivel agregat vânzările asigurătorilor s-au contractat cu aproape două procente în perioada ianuarie-martie.

Rolul brokerilor a crescut în ultimii ani în condiţiile în care clienţii au încercat să-şi reducă costurile cu asigurările şi au apelat la brokeri, care au putere mai mare de negociere în relaţia cu asigurătorii. Totodată, mulţi asigurători au trecut printr-un proces de restructurare în criză şi au închis o parte din reţeaua de vânzări din teritoriu. Brokerii au obţinut în primul trimestru venituri totale de 194 milioane de lei (43 mil. euro).

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 07.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO