Bănci și Asigurări

Bruynseels: Maxim 1.500 de angajaţi ai băncii trebuie să ştie să citească un bilanţ

Bruynseels: Maxim 1.500 de angajaţi ai băncii trebuie să ştie să citească un bilanţ

Autor: Mediafax

03.12.2010, 13:30 22

Personalul BCR este specializat pe diverse operaţiuni, la fel caîn cazul celorlalte bănci, şi maxim 1.500 de angajaţi trebuie săştie să citească bilanţul unei companii, a declarat preşedinteleexecutiv al băncii, Dominic Bruynseels, scrie Mediafax.

"Realitatea este că într-o bancă există oameni care trebuie săştie să citească un bilanţ şi persoane care nu trebuie să facăacest lucru. Nu toată lumea dintr-o bancă trebuie să ştie cum săcitească un bilanţ. Dacă avem casieri, nu ne aşteptăm ca ei săcitească un bilanţ. Din personalul pe care îl avem, maxim 1.500 depersoane trebuie să ştie să citească un bilanţ", a spus Bruynseels,în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia aniversării a 20 deani de la înfiinţarea Băncii Comerciale Române.

El a răspuns astfel la o întrebare legată de declaraţiaguvernatorului BNR, Mugur Isărescu, potrivit căreia puţini angajaţidin sucursale băncilor comerciale ştiu să citească un bilanţ, ceeace limitează instituţiile de credit să se reorienteze cătrefinanţarea economiei reale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24